lenti.hu / Lenti városa / Testvérvárosok
 
KezdõlapHírekLenti városaA város történeteTermészeti adottságokTestvérvárosokLenti képekbenÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

Testvérvárosok

Lendva

Szlovénia legkeletibb csücskében fekszik, alig néhány kilométernyi távolságra a szlovén-magyar és a szlovén-horvát államhatártól. Szlovének, magyarok és más nemzetiségüekélnel itt. A nemzetiségileg vegyesen lakott területen a szlovén nyelv mellet a magyar is hivatalos nyelv.

https://www.lendava.si

 

Bad Radkersburg

Bad Radkersburg városa pontosan a Stájer-medencétol a magyar alföld felé vezeto tranzit úton fekszik. A középkori város nem az eredeti településbol alakult ki, hanem egy új alapítás révén a Mura folyó egyik szigetére épült. Az ausztriai város Lentihez hasonlóan csodás bortermõ vidékei és gyógyfürdõje által híresült el.

https://www.bad-radkersburg-online.at

 

Mursko Sredisce

Mursko Sredisce városa a Mura mellett a magyar határtól 3 km-re fekszik. Közigazgatásilag Bányavár, Lapány, Muraréthát és Muraszentkereszt települések tartoznak hozzá.

https://www.mursko-sredisce.hr

Összes látogató száma: 1336019
Jelenleg 186 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 19060 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 15960 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak