lenti.hu / Önkormányzat / Elektronikus ügyintézés / Szociális ügyek / Térítési díj átvállalás
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésAdó ügyÁltalános igazgatásSzociális ügyekÉpítés ügyEgyébEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

Térítési díj átvállalás:

Az önkormányzat a pénzbeli és természetbeni ellátások körében biztosítja a térítési díj kedvezményt.
Térítési díj kedvezményben részesíthető a kiskorú gyermek, ha a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér mindenkori összegének 50%-át (63750.- Ft).

Indokolt esetben térítési díj kedvezményben részesíthető az a nagykorúvá vált gyermek is, aki középfokú oktatás intézményben, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytat és 23. életévét még nem töltötte be, feltéve ha családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér mindenkori összegének 50 %-át.

Indokolt esetben (pl.: gyermekét egyedül nevelő szülő, három- és többgyermekes család, tartósan beteg vagy egészségileg károsodott gyermeket nevelő szülő esetében) a fenti jövedelmi értékhatár 30 %-kal túlléphető (82875.- Ft).

A személyi térítési díj kifizetését a család rászorultságától függően az Egészségügyi és Szociális Bizottság egészben, vagy részben átvállalhatja. A kedvezményt legfeljebb egy nevelési, oktatási időszakra, tanévre lehet megállapítani.

A kérelmet a mellékelt nyomtatványon kell benyújtani személyesen Lenti Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán, postai úton a 8960 Lenti, Zrínyi M. u. 4. címre, elektronikusan az ügyfélkapun keresztül.

A kérelemhez csatolni kell:
- a család jövedelméről szóló igazolásokat (a kérelem benyújtását megelőző havi nettó jövedelemről szóló igazolás, gyermekgondozási díjról szóló igazolás, gyermektartásdíj stb. igazolás, nyugdíj vagy rokkantsági ellátás esetében a nyugdíjfolyósító által megküldött éves igazolás).
- Nagykorú kérelmező esetén az oktatási intézmény igazolását a nappali oktatás munkarendje szerint fennálló tanulói jogviszonyról.

Letölthető nyomtatványok: World
                                                Pdf
 

Összes látogató száma: 1290320
Jelenleg 239 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 2456 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1933 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak