lenti.hu / Önkormányzat / Elektronikus ügyintézés / Szociális ügyek / Rendkívüli települési támogatás
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésAdó ügyÁltalános igazgatásSzociális ügyekÉpítés ügyEgyébEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

Rendkívüli települési támogatás:

Az önkormányzat a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére rendkívüli települési támogatást nyújt.
Rendkívüli települési támogatásban elsősorban azokat a személyeket indokolt részesíteni, akik önmaguk, illetve családjuk létfenntartásáról más módon nem tudnak gondoskodni vagy alkalmanként jelentkező többletkiadások – így különösen betegséghez, halálesethez, elemi kár elhárításához, a válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartásához, iskoláztatáshoz, a gyermek fogadásának előkészítéséhez, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartásához, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadások – vagy a gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorulnak.
Havi rendszeres jövedelemmel nem rendelkező személy, különösen a pályakezdő fiatal, az álláskeresési támogatásban, aktív korúak ellátásában nem részesülő és szabadságvesztésből szabadult személy részére rendkívüli települési támogatás havi rendszerességgel is folyósítható.
A gyermeket gondozó család létfenntartási problémáinak megoldásához a gyermeket nevelő szülőt vagy törvényes képviselőt, ide nem értve a gyámot, rendkívüli települési támogatásban lehet részesíteni, ha a gyermeket gondozó család időszakosan létfenntartási gondokkal küzd, vagy létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került.
Létfenntartást veszélyeztető helyzetnek minősül különösen a három hónap időtartamú keresetképtelenség, vagy 50 % alatti munkaképesség-csökkenés miatt bekövetkezett legalább 30 %-os jövedelem-csökkenés, feltéve, hogy így a család havi nettó összjövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80 %-át (22800.- Ft), elemi kár miatti vagyon-csökkenés, a gyermek súlyos és tartós betegsége.
Rendkívüli települési támogatás megállapítása esetén az ellátás megállapításánál figyelembe vehető havi jövedelemhatár az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-a (42750.- Ft) családban élő esetén, egyedülálló személy esetében 200 %-a (57000.- Ft).

A kérelmet a mellékelt nyomtatványon kell benyújtani személyesen Lenti Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán, postai úton a 8960 Lenti, Zrínyi M. u. 4. címre, elektronikusan az ügyfélkapun keresztül.

A kérelemhez csatolni kell:
- a családban élők jövedelméről szóló igazolást, (kérelmező, valamint a kérelmező családjában élők kérelem benyújtását megelőző havi nettó jövedelméről szóló munkáltatói igazolás, nyugdíjfolyósító által megküldött éves igazolás, egyéb ellátást megállapító határozat),

A rendkívüli települési támogatás összege családonként egy alkalommal 3000-Ft-tól – 10000-Ft-ig terjedhet, azonban kivételesen indokolt esetben 20000-Ft-ig terjedő összeg is megállapítható.

Letölthető nyomtatványok: World
                                                Pdf

 

Összes látogató száma: 1290363
Jelenleg 178 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 2473 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1935 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak