lenti.hu / Önkormányzat / Elektronikus ügyintézés / Idegenforgalmi adó
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésAdó ügyÁltalános igazgatásSzociális ügyekÉpítés ügyEgyébEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

 TÁJÉKOZTATÓ A SZÁLLÁSHELY ÜZEMELTETÉSSEL KAPCSOLATOSAN BEKÖVETKEZŐ 2019. ÉVI VÁLTOZÁSOKRÓL

Idegenforgalmi adó:

Adókötelezettség terheli azt a magánszemélyt, aki nem állandó lakosként az önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát eltölt.

Mentes az adókötelezettség alól:
• a 18. életévét be nem töltött magánszemély
• a településen székhellyel, vagy telephellyel rendelkező vagy az ideiglenes jellegű iparűzési tevékenységet végző vállalkozó esetén vállalkozási tevékenységet vagy ezen vállalkozó munkavállalója által folytatott munkavégzés céljából az önkormányzat illetékességi területén tartózkodó magánszemély.


Az adó alapja: a megkezdett vendégéjszakák száma.

Az adó mértéke: személyenként és vendégéjszakánként: 2020.01.01-től 500.-Ft           .

Az adó beszedésére kötelezett:
- a szálláshely ellenérték fejében történő átengedése esetén a szállásdíjjal együtt a szállásadó,
- a szálláshely vagy bármely más ingatlan ingyenesen történő átengedése esetén a szálláshellyel, ingatlannal rendelkezni jogosult az ott-tartózkodás utolsó napján szedi be.
A fizetendő idegenforgalmi adót az adóbeszedésre kötelezett akkor is tartozik befizetni, ha annak beszedését elmulasztotta.
Az adóbeszedéssel megfizetett idegenforgalmi adót az adózónak a beszedést követő hó 15. napjáig kell az adóhatósághoz bevallani, illetve befizetni.

Lenti Város Önkormányzata tartózkodási idő utáni idegenforgalmi adó beszedési alszámla száma: 11749022-15432728-03090000.

A kapcsolattartás általános szabályai: gazdálkodó szervezet (egyéni vállalkozó is) és az önkormányzati adóhatóság kizárólag 2018. január 1-jétől elektronikus úton, magánszemély adóalany írásban is tarthat kapcsolatot.

Az idegenforgalmi adóra az 1990. évi C. törvény, valamint Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének az idegenforgalmi adóról szóló 35/2010.(XII.17.) önkormányzati rendelete vonatkozik.

Letölthető dokumentum:

 

Összes látogató száma: 1290354
Jelenleg 234 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4137 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 3443 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak