lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Tovább bővül Lentiben a kerékpárút hálózat2023. Március 17. 12:43

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretében került sor a „Zala Kétkeréken Kerékpárút fejlesztés Lentiben” című projekt bemutatására. A Zala Vármegye Önkormányzata, Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. és Lenti Város Önkormányzata közt létrejött konzorciumi együttműködés keretében megvalósuló 470 millió forint értékű beruházás keretében összesen 5450 m hosszan kerülnek létesítésre, kijelölésre és felújításra kerékpározásra alkalmas útszakaszok Lentiben.

A Horváth László polgármester által tartott tájékoztatón elhangzott, hogy a projektben főként a már meglévő közutak felhasználásával azok kiszélesítésével és újra aszfaltozásával jönnek létre az új kerékpárosok számára kialakításra kerülő útszakaszok, melyek közül a Dózsa György, a Petőfi, a Bánffy utca, a Templom tér, a Zrínyi, a Vörösmarty az Akácfa, a Fűz, a Gyár és a Lovarda utca Kossuth utcai összekötő szakasza is érintett.

A rendezvényen dr. Pál Attila a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a megjelenteket és beszédében elmondta, céljuk egy olyan egységes kerékpárú hálózat kiépítése amely igazodik az országos és nemzetközi útvonalakhoz. Elmondta, Lentiben a közelmúltban létrejött beruházásoknak köszönhetően mind az öt településrész jó minőségű felújított kerékpárúton érhető el, melyek városon belüli összeköttetését szolgálja a most megvalósuló beruházás.
 

Összes látogató száma: 1184666
Jelenleg 398 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 19341528 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 5995273 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak