lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Turizmusfejlesztés a Dráva, a Mura és a Rába térségében2020. Szeptember 7. 10:23

A Dráva, a Mura és a Rába. Három folyó az Őrség, a Göcsej és a Hetés tájegységekkel, valamint a Rába-vidékkel a magyarországi, illetve a Mura-vidékkel és az Alsó Dráva-vidékkel a szlovén oldalon. Többségük a peremvidéken, egy kissé elfeledetten, most mégis elszántan, hogy közös turisztikai desztinációként mutassák meg magukat.

Mert van mit megmutatni: az érintetlen természettől a színes városi forgatagig, a csak gyalogosan vagy kerékpáron elérhető pontokig, a meleget adó termálfürdőkig és a szomjat oltó ásványvízforrásokig. Aztán vannak itt finom borok és ételek is…

Kihámozni és együtt népszerűsíteni a nevezetességeket

Hogy a térség komplex idegenforgalmi kínálatot biztosító, vonzó turisztikai desztinációvá váljék, a projektpartnerek, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal (mint vezető partner), a Zala Megyei Önkormányzat, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő NIF Zrt., a lendvai Idegenforgalmi és Fejlesztési Intézet, a muraszombati Kulturális, Idegenforgalmi és Sportintézet, valamint a Bistra Ptuj Tudományos Kutatóközpont, az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatását élvező, három éves időtartamú Guide2Visit projektben, különböző tevékenységeket valósítottunk meg.

A fő projektcél elérése érdekében először felmértük a látogatói szokásokat, ezt követte a látogatóirányító koncepció elkészítése, majd ennek különböző eszközökkel, köztük info-kártyákkal, élménykártyával, turisztikai alkalmazással, túrautak irányjelzőtábláival, autóutak melletti tájékoztatójelzésekkel történő megvalósítása. Emellett elkészült a Rába-vidék és a Goričko, pontosabban az Orfalu és Budinci közötti útösszeköttetés, és megtörtént a turisztikai információs táblák kihelyezése is. A projekt keretén belül közös idegenforgalmi kínálatba ötvöztük a határ két oldalának turisztikai kínálatát, képzéseket szerveztünk az idegenvezetőknek és szolgáltatóknak, elkészültek a térség turisztikai kínálatát bemutató, kalauzokkal ellátott turisztikai térképek és a turisztikai programcsomagok.

A térség, ahova érdemes ellátogatni

A projekt formális befejezésével azonban a partnerek tevékenységei nem fejeződnek be, a cél továbbra is minél több látogatót vonzani a térségbe, így hozzájárulni a peremvidékek kínálatának bővítéséhez, és a határon átnyúló térség tevékenységeinek népszerűsítéséhez. A projekt Facebook- és weboldalán különböző kirándulások és tippek találhatók. A folytatásban 20 tipp a határ két oldalán történő látogatásokhoz:

1. Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark
2. Csesztregi szabadidős központ
3. Magyarföldi fatemplom
4. Hármashatár
5. Szervatiusz István szobrász műterme és a hősök emlékére készített alkotása
6. Vadása-tó
7. Körmendi kastélypark
8. Felsőlendvai vár (Grad na Goričkem)
9. Bogojinai Urunk mennybemenetele templom
10. Muraszombati vár
11. Rakičani vár
12. Expano és a Muraszombati-tó
13. Murai rév
14. Bakonaki-tó
15. Jeruzalem
16. Színház- és hangversenyterem Lendva
17. Vinarium torony
18. Vinarium szórt szobás szálloda Lendva
19. Trópusi kert
20. Lendvai vár

A projekt az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Összes látogató száma: 930028
Jelenleg 233 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 9445432 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 2399153 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak