lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Idén is elrajtolt a 24 órás kerékpáros maraton2015. Június 23. 8:49

Immáron tizenegyedik alkalommal, viszont új helyszínen és a korábbi évektõl eltérõ útvonalt bejárva rajtolt el szombaton a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület hagyományosan megrendezett 24 órás kerékpáros maratonja.

A hétvégi hidegfronttal együtt érkezõ esõ sajnos a legrosszabbul idõzített és a maraton délutáni három órás kezdésére egy kiadós nyári zápor áztatta el a várost és környékét, ezért az indulást jelzõ dudaszó csak röviddel a tervezett kezdést követõen szólalt meg.

A verseny rajtja elõtt Horváth László polgármester köszöntötte a kerékpárosokat, akik az esõ ellenére is szép számmal gyûltek össze a maraton új helyszínének választott Vörösmarty Általános Iskola bejáratánál. Idén az új kiindulási pont miatt új útvonalat is kellett a szervezõknek választani, így a maraton résztvevõi ez alkalommal a Vörösmarty, – Kossuth,– Petõfi,– Bánffy, – Béke,– Sugár utcákon áthaladva tették meg az 5 kilométeres köröket.

Bár a kezdeti nehézségeket okozó idõjárási viszontagságok miatt szombaton kevesebben keltek útra, hogy részt vegyenek a megmérettetésen de a vasárnapi napsütés már sokkal több kerekest csábított ki a rendezvényre, így végül több mint 300 regisztrált indulót számoltak össze a szervezõk. Közülük 14 fõ volt aki a szombati rajttal együtt indulva megküzdött az éjszakai alig 5 fokos hõmérséklettel, a fáradtsággal, a kimerültséggel, hogy végül 61 kör, azaz 305 kilométer megtétele után átvehesse a legkitartóbb 24 órát kerékpározóknak járó elismeréseket.

Az idei év legkitartóbb kerékpárosai: Tajti Dominik, Szarka Dávid, Simon Róbert, Végh László, Balogh Ákos, Vajda Nóra, Molnár Zoltán, Kovács Zoltán, Sümegi Zoé, Sümegi Kincsõ, Völgyi Zoltán, Lukács Máté, Kõmûvesné Hantos Alexandra, Kõmûves Balázs.

Összes látogató száma: 1336027
Jelenleg 227 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 21301944 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6813978 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak