lenti.hu / Önkormányzat / Elektronikus ügyintézés / Talajterhelési díj
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõtestületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésAdó ügyÁltalános igazgatásSzociális ügyekÉpítés ügyEgyébEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 

Talajterhelési díj

 

Talajterhelési díj fizetési kötelezettség terheli azt a környezethasználót, aki az önkormányzat illetékességi területén a helyi vízgazdálkodási hatósági engedélyhez kötött környezet használata során a környezet terhelésével járó anyagot bocsát a talajba.

Talajterhelési díj alapja:

A helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó szennyvízelhelyezés esetén a szolgáltatott, vagy egyedi vízbeszerzés esetében a méréssel igazolt felhasznált, illetve mérési lehetőség hiányában az átalány alapján meghatározott (95 liter/fő/nap) víz mennyisége, csökkentve a külön jogszabály szerint locsolási célú felhasználásra figyelembe vett vízmennyiséggel, április 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszakra jutó vízfogyasztás 10%-a.
A talajterhelési díj alapját csökkenteni kell azzal a számlákkal igazolt mennyiséggel, amelyet a kibocsátó szennyvíztárolójából, olyan arra feljogosított szervezettel szállítat el, (Lenti Hulladékkezelő Kft Lenti, Templom tér 9.), amely a folyékony hulladék jogszabályi előírások szerinti elhelyezést igazolja.

Talajterhelési díj mértéke:
A talajterhelési díj összegét a talajterhelési díj alapja, a talajterhelési egységdíj mértéke (1.200.-Ft/m3), valamint a területérzékenységi szorzó (3) határozza meg.

A talajterhelési díjat önadózással kell megállapítani, és a díjat az önkormányzati adóhatósághoz történő bevallás benyújtásával egyidejűleg a tárgyévet követő év március 31-ig kell megfizetni a
Lenti Város Önkormányzata Talajterhelési díj beszedési alszámla javára: 11749022-15432728-03920000.

A kapcsolattartás általános szabályai: gazdálkodó szervezet (egyéni vállalkozó is) és az önkormányzati adóhatóság kizárólag 2018. január 1-jétől elektronikus úton, magánszemély adóalany írásban is tarthat kapcsolatot.

A talajterhelési díjra a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény, valamint a Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a talajterhelési díjról szóló 15/2012. (III.1.) önkormányzati rendelete vonatkozik.

Letölthető dukumentum:

Összes látogató száma: 1053939
Jelenleg 56 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 2233 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1823 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak