lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / Keop pályázatok / A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsõde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokLentiszombathelyi Római katolikus fa harangláb felújításaRoma hagyományőrző és népismereti tábor: „Hosszú út miénk”Roma hagyományőrző és népismereti tábor 2019.Roma hagyományaink erősítése, megőrzése LentibenJátszóterek kialakítása LentibenKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése

 

Kezdezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Kezdeményezett elérhetőségei: 8960 Lenti, Zrínyi u. 4.
Projekt címe: A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
Pályázati felhívás száma KEOP-5.7.0/15-2015-0084
Támogatás összege: 120 102 281,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. december 15.
Támogató Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Támogató elérhetőségei: 1011 Budapest, Fő utca 44-50.
Közreműködő szervezet Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Közreműködő szervezet elérhetőségei: 1011 Budapest, Fő utca 44-50.

Projekt bemutatása:

Lenti Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című konstrukcióra. „A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése” című projekt megvalósítására 120 102 281 Ft támogatást nyert el a tulajdonos Lenti Város Önkormányzata.

A fejlesztés fő célja az energiahatékonyságra és energiatakarékosságra fektetve a fő hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje volt. A hatályos jogszabályoknak megfelelő energiaracionalizálási beruházással jelentősen csökken az intézmény energiafelhasználása, és ezáltal csökkenek az energiaköltségek.

A beruházás megvalósítására közbeszerzési eljárás keretében választották ki a kivitelezőt, amelynek nyertese a lenti LE-KO Építőipari Kft. lett. A kivitelezés szeptember közepén kezdődött, az épület felállványozását követően a homlokzati szigetelési munkák és a zárófödém szigetelése indult el. A nyílászárók legyártása után októberben az óvoda és bölcsődében működési részegységenként történt a nyílászárók cseréje, a lentiszombathelyi helyszínen bontási munkálatokkal vette kezdetét a beruházás.

Az óvoda és bölcsőde épületegyüttese az 1970-es években épült, és 8 téglalap alaprajzú lapos tetős egységből áll, homlokzatainak és tetőfödémének szigetelése nem volt megfelelő, a nyílászárók nagymértékben elhasználódtak az évek során.

A városrészben található kultúrház nyeregtetős épülete, nyílászáróinak állapota szintén indokolta a felújítást, így az elnyert támogatás két városképet meghatározó épület megújításához járult hozzá.

Az Európai Unió Kohéziós Alapjából elnyert támogatásnak köszönhetően a felújítás keretében az épületek homlokzatára 12-17 cm vastagságú expandált EPS táblákat helyeztek el. Az óvoda és bölcsőde épületén a lapostetős födémeken 10-12 cm vastagságú EPS hőszigeteléssel és 2 réteg új bitumenes vastaglemez vízszigetelő réteggel oldották meg az energetikai elvárásoknak megfelelő szigetelést. A lentiszombathelyi közösségi épületben a padlástéren belül történt hasonló szigetelési munka 25 cm vastag expandált polisztirolhab szigetelő anyag elhelyezésével. A régi, elhasználódott, rossz szigetelésű fa nyílászárók helyett korszerű, a hatályos jogszabályoknak megfelelő 5 légkamrás műanyag profilos nyílászárókat építettek be mindkét helyszínen.

A hőszigetelési munkák és a nyílászárók cseréje után a teljes homlokzat új vakolatot kapott mindkét épületen, amelynek köszönhetően kívülről teljesen megújult intézmények várják a bölcsődéseket, óvodásokat, a szülőket, a dolgozókat és minden lakost.

A felújításnak köszönhetően az elkövetkező 5 év alatt 3927,3 GJ primer energia megtakarítás várható, ami 5 év alatt 218,55 tonnával csökkenti az ÜGH-kibocsátást.

A projekt megvalósítása során az energetikai szempontok mellett a környezeti fenntarthatóság egyéb szempontjainak figyelembe vétele is kiemelt jelentőségű volt. A felújítás során törekedve a hulladékminimalizálásra, a keletkezett hulladékok kezelését és elhelyezését is maximális figyelemmel végezte a kivitelező. A projektdokumentáció összeállításakor az újrahasznosított papír használatát részesítettük előnybe, lehetőség szerint kétoldalas nyomtatást alkalmaztunk és a projektesemények alkalmával olyan helyszíneket választottunk, amelyek környezetbarát közlekedési lehetőségekkel (kerékpár, autóbusz) elérhetőek voltak.

Munkaterület átadás - 2015. szeptember 4.

Munkálatok - 2015. szeptember 21.

Munkálatok - 2015. október 18..

Munkálatok - 2015. október 28.

Munkálatok - 2015. november 8.

Műszaki átadás-átvétel - 2015. november 30.

Videófelvételek

Összes látogató száma: 1191205
Jelenleg 346 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 10095 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 8495 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak