lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / Keop pályázatok / A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsõde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõtestületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztrljon, s adja fel aprhirdetst ingyen!
 
 
Keresend szavak:
Keress helye:
 
 
Tovbbi httrkpek...
 
 
 

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése

 

Kezdezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Kezdeményezett elérhetségei: 8960 Lenti, Zrínyi u. 4.
Projekt címe: A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
Pályázati felhívás száma KEOP-5.7.0/15-2015-0084
Támogatás összege: 120 102 281,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. december 15.
Támogató Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Támogató elérhetségei: 1011 Budapest, F utca 44-50.
Közremköd szervezet Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Közremköd szervezet elérhetségei: 1011 Budapest, F utca 44-50.

Projekt bemutatása:

Lenti Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentség épületenergetikai fejlesztése” cím konstrukcióra. „A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése” cím projekt megvalósítására 120 102 281 Ft támogatást nyert el a tulajdonos Lenti Város Önkormányzata.

A fejlesztés f célja az energiahatékonyságra és energiatakarékosságra fektetve a f hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hszigetelése és a küls nyílászárók cseréje volt. A hatályos jogszabályoknak megfelel energiaracionalizálási beruházással jelentsen csökken az intézmény energiafelhasználása, és ezáltal csökkenek az energiaköltségek.

A beruházás megvalósítására közbeszerzési eljárás keretében választották ki a kivitelezt, amelynek nyertese a lenti LE-KO Építipari Kft. lett. A kivitelezés szeptember közepén kezddött, az épület felállványozását követen a homlokzati szigetelési munkák és a zárófödém szigetelése indult el. A nyílászárók legyártása után októberben az óvoda és bölcsdében mködési részegységenként történt a nyílászárók cseréje, a lentiszombathelyi helyszínen bontási munkálatokkal vette kezdetét a beruházás.

Az óvoda és bölcsde épületegyüttese az 1970-es években épült, és 8 téglalap alaprajzú lapos tets egységbl áll, homlokzatainak és tetfödémének szigetelése nem volt megfelel, a nyílászárók nagymértékben elhasználódtak az évek során.

A városrészben található kultúrház nyeregtets épülete, nyílászáróinak állapota szintén indokolta a felújítást, így az elnyert támogatás két városképet meghatározó épület megújításához járult hozzá.

Az Európai Unió Kohéziós Alapjából elnyert támogatásnak köszönheten a felújítás keretében az épületek homlokzatára 12-17 cm vastagságú expandált EPS táblákat helyeztek el. Az óvoda és bölcsde épületén a lapostets födémeken 10-12 cm vastagságú EPS hszigeteléssel és 2 réteg új bitumenes vastaglemez vízszigetel réteggel oldották meg az energetikai elvárásoknak megfelel szigetelést. A lentiszombathelyi közösségi épületben a padlástéren belül történt hasonló szigetelési munka 25 cm vastag expandált polisztirolhab szigetel anyag elhelyezésével. A régi, elhasználódott, rossz szigetelés fa nyílászárók helyett korszer, a hatályos jogszabályoknak megfelel 5 légkamrás manyag profilos nyílászárókat építettek be mindkét helyszínen.

A hszigetelési munkák és a nyílászárók cseréje után a teljes homlokzat új vakolatot kapott mindkét épületen, amelynek köszönheten kívülrl teljesen megújult intézmények várják a bölcsdéseket, óvodásokat, a szülket, a dolgozókat és minden lakost.

A felújításnak köszönheten az elkövetkez 5 év alatt 3927,3 GJ primer energia megtakarítás várható, ami 5 év alatt 218,55 tonnával csökkenti az ÜGH-kibocsátást.

A projekt megvalósítása során az energetikai szempontok mellett a környezeti fenntarthatóság egyéb szempontjainak figyelembe vétele is kiemelt jelentség volt. A felújítás során törekedve a hulladékminimalizálásra, a keletkezett hulladékok kezelését és elhelyezését is maximális figyelemmel végezte a kivitelez. A projektdokumentáció összeállításakor az újrahasznosított papír használatát részesítettük elnybe, lehetség szerint kétoldalas nyomtatást alkalmaztunk és a projektesemények alkalmával olyan helyszíneket választottunk, amelyek környezetbarát közlekedési lehetségekkel (kerékpár, autóbusz) elérhetek voltak.

Munkaterlet tads - 2015. szeptember 4.

Munklatok - 2015. szeptember 21.

Munklatok - 2015. oktber 18..

Munklatok - 2015. oktber 28.

Munklatok - 2015. november 8.

Mszaki tads-tvtel - 2015. november 30.

Videfelvtelek

Összes látogató száma: 603206
Jelenleg 17 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 3223 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 2790 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak