lenti.hu / Közérdekű információk / Kulturális intézmények / Városi Művelődési Központ
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkOktatásHivatalokSzociális intézményekKulturális intézményekVárosi Művelődési KözpontVárosi Könyvtár LentiEgészségügyi intézményekCivil szervezetekUtazási információkÜgyeletekVárostérképTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 

 Városi Művelődési Központ

Városi Művelődési Központ
Székhely 8960 Lenti Templom tér 5.
Telefon Igazgató +36 92 551 082
  +36 92 551 018
  +36 92 551 017
  +36 92 551 019
 Fax: +36 92 551 018
Telephely: Lentiszombathelyi Kultúrház
  8960 Lenti Szombathelyi u. 68.
 Email vbklenti@t-online.hu
  info@vmklenti.hu
Web www.vmklenti.hu
  www.lentifi.hu
  www.varosrehablenti.hu

A Városi Művelődési Központ bemutatása

Lentiben 1954-ben kezdte meg működését az első Kultúrház, amely 1968-ban kapta meg a művelődési központ besorolást, mivel járási-módszertani feladatokat is ellátott. 1976. szeptember 26-án került átadásra a jelenlegi épület, amelyben a művelődési központ mellett a városi könyvtár is helyet kapott. Mind két intézmény önálló szervezeti egységként (Sólyom László Művelődési Központ és Lenti Városi Könyvtár) látta el közművelődési feladatait, megtartva a térségi központi szerepköröket is.

(Az épületben kapott helyet a Lenti Városi TV, valamint egy önkormányzati kijelölésű szolgálati lakás.)

2003. július 1-jével szervezeti átalakításra került sor és megkezdte működését a Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

Az egy objektumban elhelyezkedő két szervezeti egység, tartalmi munkájuk alapjait megtartva hatékony tevékenységet végez a város és a régió kulturális életében. Szervezi, irányítja és kiszolgálja az állampolgárok művelődési igényeit. A kor színvonalának megfelelően teljesíti kultúraközvetítő szerepét.

A művelődési központ tevékenységével meghatározó szerepet tölt be a település közművelődési életében. Alkalmazkodik közvetlen környezete művelődési igényeihez, elvárásaihoz és kielégíti a lakosság művelődési igényeit. Tartalmi munkája igen sokrétű és változatos. Programokat, rendezvényeket szervez kiemelten kezelve a rétegművelődést és felvállalva a kulturált szórakozást. Nagy hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására. Az innováció útján új kezdeményezésekre vállalkozik.

Műsorstruktúrájában a már meglévő hagyományokra építő és a folyamatosan fellépő új igényekhez alkalmazkodó, a helyi sajátosságokat is figyelembe vevő programok és formák jelennek meg:

  • a korosztályi művelődést szolgáló rendezvények, programok, (gyermek, ifjúsági, felnőtt műsorok, játszóházak, vetélkedők),
  • a kifejezetten szórakozási alkalmak (zenés-táncos estek, könnyűzenei koncertek, népünnepélyek, fesztiválok, regionális, nemzetközi komplex rendezvények),
  • a magasabb művészeteket közvetítő előadások, komolyzenei koncertek, kiállítások,
  • egyéb formák, a más szervezetek rendezvényeinek befogadása, kiszolgálása (állami ünnepek, évfordulók méltó megünneplése, "színházbuszos" színházlátogatás stb., termek, helyiségek technikai eszközök bérbeadása).

Építve a város történetére, néprajzi hagyományaira, földrajzi elhelyezkedésére, olyan kulturális-művészeti programokat is szervez, amelyek Lentit népszerűvé és ismertté teszik, ahova a belföldi és külföldi turisták szívesen látogatnak.

Az intézmény a közösségfejlesztés területén is kiemelkedő szerepet vállal. A város civil szervezeteinek helyet ad, munkájukat segíti, működésük, tevékenységük koordinálására és összehangolására létrehozta a Lenti és Vidékéért Alapítványt, továbbá létrehozta a Horváth Károly Népzenekutató Emlékéért Alapítványt. Mind két alapítvány Lenti és térsége művelődési életét kívánja fejleszteni, segítséget nyújtva rendezvények, programok megvalósulásában (Pl. népzenei találkozók, térségi folklórfesztiválok, civil napok). A népzenei találkozókat Horváth Károly lenti népzenekutató emlékére a szlovéniai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézettel Lendván közösen szervezzük, páros évben Lendva, páratlan évben Lenti helyszínnel.

Teret biztosít az amatőr művészeti csoportoknak is: Kerka Művészeti Iskola gyermektánccsoportjai, Öreg Kerka Táncegyüttes, Félkótás Citerazenekar, Kerka Táncegyüttes, Ir sztepp tánccsoport, társastánc csoport.

Összes látogató száma: 570446
Jelenleg 119 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 9049 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 7463 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak