lenti.hu / Lenti városa
 
KezdõlapHírekLenti városaA város történeteTermészeti adottságokTestvérvárosokLenti képekbenÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

Lenti városa és a Kerka-völgye

Lenti és a Kerka völgye Magyarország délnyugati csücskében, a szlovén, a horvát és az osztrák határ közelében található. A térség három néprajzi tájegység (Õrség, Göcsej, Hetés) találkozási pontjában helyezkedik el. A terület központja a közel 800 éves múlttal rendelkezõ 8700 lakosú Lenti.

A város az Adria felé vezetõ M7-es autópálya mellett fekszik. A Balatontól 75 km-re, Budapesttõl 250 km-re van – ebbõl 230 km autópálya. Bécstõl 210 km-re, Zágrábtól 120 km-re. [térkép]

A város életében jelentõs szerepet játszik az idegenforgalom. A Lenti Termálfürdõ és Szent György Energiapark 8 ha zöld területen 5 szabadtéri és 4 fedett medencével várja a látogatókat. Vize Európa szerte ismert 40 000 éves gyógyvíz, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek kezelésére.

A gyógyvíz hatását a Szent György Energiapark jótékony földsugárzásai egészítik ki.
A város legrégibb mûemléke a XIII. században emelt Szent Mihály rk. templom, amelyet az Eszterházy család alakíttatott a mai formájában is tündöklõ barokk stílusúvá a XVII. sz. végén. A templom freskóit Dorfmeister István és fia ké-szítették.

A környezeti kultúra, a tiszta levegõ, a várost körülölelõ erdõk és az érintetlen természet is csábítja az ide utazókat. A kerékpárutak, gyalogutak, lovaglási lehetõségek a mozgást ked-velõknek nyújtanak alkalmat a kikapcsolódásra. A felsoroltakon kívül még ezer apró látványosság lopja be magát a vendégek szívébe.

Felejthetetlen élményekben lesz része ha ellátogat hozzánk a pihenés oázisába!

 

Összes látogató száma: 1336051
Jelenleg 254 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 113969 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 86703 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak