lenti.hu / Turizmus / Látnivalók / Erdei kisvasút
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusLenti TermálfürdőSzálláslehetőségekÉttermek, kávézókLátnivalókErdei kisvasútLenti várSzent Mihály PlébániaEmlékművekSzobrokKiállítások,múzeumokTurista információkTourinform iroda LentiProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 

Lenti - Csömödér- Kistolmács kisvasút

A göcseji táj egyik különlegessége az erdei vasúthálózat, ami mintegy 109 km hosszúságban hálózza be a zalai erdők egy részét. Jelentős mennyiségű faanyagot szállít a Lentibe és Csömödérbe a fafeldolgozó üzemekbe, valamint a MÁV vonathoz csatlakozva távolabbi helyekre is eljuttatja a kitermelt fát.

A személyszállító vonatok 32 km hosszban összekötik a térség kirándulóhelyeit. Lentiből kiindulva gyönyörködni lehet a zajdai erdőkben, elérhető a csömödéri horgásztó, a bázakerettyei termálfürdő, valamint a „Kistolmácsi Szabadidő Központ” fürdő- és horgásztóval.

A vasútvonalhoz számtalan kerékpáros és „bakancsos” turistaútvonal csatlakozik. Megközelíthető a Mároki kápolna, a Budafai arborétum, a több száz éves pákai templom, Öveges professzor szülőháza és a szécsiszigeti Szapary kastély.

Lentiben keresett a fedett és élményfürdővel rendelkező termálfürdő, ami az erdei vasút állomásának szomszédságában található. Szintén Lentiben az Erdei Kisvasút végállomásán megtekinthető a „GÖCSEJ KINCSEI, AZ ERDŐ ÉS A FA” erdészet-, fűrészipar- és vasúttörténeti kiállítás.

Megközelíthető a Zalaegerszeg – Rédics vasútvonalon Csömödér és Lenti csatlakozó állomásról.

 Menetrend letöltése

Menetjegy árak 2011.05.01.-től

Összes látogató száma: 570446
Jelenleg 122 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 36902 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 28338 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak