lenti.hu / Turizmus / Látnivalók / Kiállítások,múzeumok
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusLenti TermálfürdőSzálláslehetőségekÉttermek, kávézókLátnivalókErdei kisvasútLenti várSzent Mihály PlébániaEmlékművekSzobrokKiállítások,múzeumokTurista információkTourinform iroda LentiProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 

Kiállítások,múzeumok

Göcsej kincsei, az erdő és fa

A Zalaerdő Erdészeti Zártkörűen Működő Részvénytársaság - a Zalaerdő ZRt. - fennállása óta megkülönböztetett figyelmet fordít eseményekben gazdag erdészeti, vadászati és fűrészipari múltunk zalai emlékeinek felkutatására, megőrzésére, s szakmai kultúránkat szolgáló, újabb szellemi értékek létrehozására. Valljuk, hogy múltunk megbecsülésére és tiszteletére szüksége van nemzetünknek, mert erre a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István örökérvényű szavai is köteleznek bennünket: „Csak a múlt megbecsülésén épülhet fel a jövő!”

A Zalaerdő ZRt. 2004-ben építette meg erdei vasútjának állomásépületét Lentiben, amely várótermével és kiállítási célra kialakított másik két termével, 2005. május 6-tól ad otthont a "GÖCSEJ KINCSEI, AZ ERDÕ ÉS A FA" címet viselő erdészet-, fűrészipar- és vasúttörténeti, állandó jellegű kiállításnak.

A stílusában és hangulatában az egykor legnagyobb göcseji erdőbirtok, a herceg Esterházy hitbizomány uradalmi épületeit idéző vasútállomás termeinek dokumentum-, fotó- és tárgyi anyagán át, a látogató bepillanthat az itteni vidékre oly jellemző, értékes göcseji erdők színes világába, az értük dolgozó erdészek nehéz és önzetlen munkájába, a közel évszázados erdei vasút nagy múltú történetébe, a világhírű gímszarvas-gazdálkodás eredményeibe, s nem utolsó sorban az egykor méltán híres lenti fűrészipar emlékeibe.

E kiállítás célja, hogy a látogató - aki érdeklődésével megtisztelte a kiállítást – egy kicsivel több ismeretanyagot kaphasson az épületrõl és fõleg a látottakról, s ezáltal még jobban tudatosuljon: az egykori nagy zalai erdészelõdök után, ma is jó kezekben vannak az értékes göcseji erdõk.

Nyitvatartás (hétfő-szombat):

Május 1-tõl Július 24-ig: 9:00-13:00
Július 25-tõl Augusztus 20-ig: 9:00-17:00
Augusztus 21-től  Szeptember 25 -ig : 9:00-13:00

Nyitástól eltérő időpont esetén egyeztetés a 30/474-2146

Információk: 06 30 474 21 46, erdeivasut@zalaerdo.hu

Összes látogató száma: 570446
Jelenleg 116 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 10922 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 8839 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak