lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Közélet Kultúra Gazdaság Sport Egyéb Hírek
Közélet
Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről2023. Május 26. 12:38

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.A kezelés pontos időpontja: 2023. május 30. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2023. május 31-június 1. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre

 
továbbHozzászólások (0)
 
Folytatódik a kora nyári idő2023. Május 21. 12:33

Folytatódik a kora nyárias idő a jövő héten is, 24-29 Celsius-fokos maximumokkal, majd szerdától változékonyabbá válik az idő, többfelé lehet zárpor, zivatar, de a hét végére ismét visszatér a sok napsütés.

 

 
továbbHozzászólások (0)
 
Hűvös, csapadékos idővel kezdődik a jövő hét2023. Május 14. 20:52

A jövő hét elején folytatódik a csapadékos, hűvös idő, de a hét második felében csökken a csapadékhajlam és több órára kisüt a nap - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

 
továbbHozzászólások (0)
 
Változékony idő lesz a héten2023. Május 7. 8:54

A hét elején még országszerte napos, száraz idő várható, a maximum-hőmérséklet azonban kissé visszaesik és jellemzően 20 Celsius-fok körül alakul. A hét második felében az ország délnyugati részében megnövekszik a felhőzet és ott eső, zápor is lehet, míg máshol nagyrészt napos idő várható. Vasárnap már országszerte felhős időre kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Majális Lentiben2023. Május 2. 8:45

Hétfőn kora délután három órától várták a szervezők a város apraját-nagyját a hagyományos majálisi programra a város központjában lévő Templom térre, ahol főként a gyerekek szórakozására helyezték a hangsúlyt a szervezők, de a felnőttek számára is készültek zenés programmal.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Kiállítás a gyöngyfűzők munkáiból2023. Május 23. 11:31

Hétfőn a késő délutáni órákban, a Városi Művelődési Központban került sor a Lenti Gyöngyfűző Szakkör munkáit bemutató kiállítás ünnepélyes megnyitójára. A rendezvényen a Kerimbózsa Néptánccsoport előadását követően Horváth László polgármester köszöntötte a szakkör tagjait, a meghívott vendégeket és a kiállítás iránt érdeklődő látogatókat.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Közösségek hete a könyvtárban2023. Május 17. 20:36

A Madarak és Fák Napja alkalmából tartottak programot a Városi Könyvtár Lenti szervezésében, melyen a Móricz Zsigmond EGYMI alsós tanulói és a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központból érkezett vendégek interaktív előadáson vehettek részt, melyen K. Takács Betti Szuszogó és Maszat című könyvének történeteivel, figuráival ismerkedhetek meg a résztvevők.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Mesemondó verseny a könyvtárban2023. Május 10. 11:33

A közelmúltban a Városi Könyvtár Lenti szervezésében került sor a Hetedhét Ország Mesemondó versenyre, melyre a megye több településének általános iskolából érkezte ifjú mesemondó diákok.

 

 
továbbHozzászólások (0)
 
50 éves a Kerka Táncegyüttes2023. Május 2. 20:16

Múlt héten hétvégén két nap is telt házas előadással ünnepelte fennállásának 50 éves évfordulóját a Kerka Táncegyüttes. Az 1973 szeptemberében alapított táncegyüttes akkoriban a közeli laktanyában szolgáló katonákból, helyi fiatalokból, diákokból állt. Az 1997 óta Kiss Norbert György művészeti vezető, koreográfus által vezetett egyesület, nevét a város határában található Kerka patakról kapta.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Több százan csatlakoztak az akcióhoz2023. Április 27. 12:10

Április 25-én csütörtökön több százan gyűltek össze, hogy csatlakozzanak a város önkormányzata által meghirdetett országos TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért környezetszépítő, hulladékgyűjtő akcióhoz.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Összes hír (Közélet)
Összes látogató száma: 1175378
Jelenleg 89 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 19186687 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 5952836 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak