lenti.hu / Önkormányzat / Elektronikus ügyintézés / Szociális ügyek / Gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõtestületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésAdó ügyÁltalános igazgatásSzociális ügyekÉpítés ügyEgyébEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 

Gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás:

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a szociális gondoskodásról szóló 3/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: ÖR) Az ÖR. 18. § (1) bekezdés alapján a Bizottság a rendeletben meghatározott feltételek teljesülése esetén, az arra jogosult személynek, a személyes szükségletének kielégítéséhez szükséges, a társadalombiztosítási támogatásba befogadott gyógyszereinek térítési díjához települési támogatást nyújt.
Gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás annak a személynek állapítható meg, akinek
- családjában az egy főre számított családi jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 245 %-át, (69825,-Ft), továbbá a havi rendszeres gyógyszer költségének mértéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 23 %- át (6555,-Ft) meghaladja.

- egyedül élő vagy egyedülálló személy esetében a jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 275 %-át, (78.375,-Ft), és a havi rendszeres gyógyszer költségének mértéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20 %-át, (5700,-Ft) meghaladja.

A gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás havi összege a jogosult részére igazolt havi rendszeres gyógyszerköltség, de legfeljebb havi 12.000,- Ft, melyet az Egészségügyi és Szociális Bizottság egy évre állapít meg a jogosult részére a kérelem benyújtása hónapjának első napjától.

Nem jogosult gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásra az, akire való tekintettel a Járási Hivatal alanyi vagy normatív jogcímen közgyógyellátásra való jogosultságot állapított meg, illetve a közgyógyellátásra való jogosultság feltételeinek megfelel.

A kérelmet a mellékelt nyomtatványon kell benyújtani személyesen Lenti Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán, postai úton a 8960 Lenti, Zrínyi M. u. 4. címre, elektronikusan az ügyfélkapun keresztül.

A kérelemhez minden esetben csatolni kell:
- a családban élők jövedelméről szóló igazolást, (kérelmező, valamint a kérelmező családjában élők kérelem benyújtását megelőző havi nettó jövedelméről szóló munkáltatói igazolást, nyugdíjfolyósító által megküldött éves igazolást, egyéb ellátást megállapító határozatot.)
- a háziorvos – kérelem nyomtatvány szerinti – igazolását a kérelmező által rendszeresen szedett gyógyszerekről, melyet a gyógyszertár a beteg által fizetendő térítési díj összegének feltüntetésével igazol.

Letölthető nyomtatványok: World
                                                Pdf

 

Összes látogató száma: 969873
Jelenleg 297 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 1413 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1090 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak