lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / Keop pályázatok / Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerûsítése
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokLentiszombathelyi Római katolikus fa harangláb felújításaRoma hagyományőrző és népismereti tábor: „Hosszú út miénk”Roma hagyományőrző és népismereti tábor 2019.Roma hagyományaink erősítése, megőrzése LentibenJátszóterek kialakítása LentibenKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

 

Kezdezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Kezdeményezett elérhetőségei: 8960 Lenti, Zrínyi u. 4.
Projekt címe: Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése
Pályázati felhívás száma KEOP-5.7.0/15-2015-0044
Támogatás összege: 140 238 301,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. december 15.
Támogató Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Támogató elérhetőségei: 1011 Budapest, Fő utca 44-50.
Közreműködő szervezet Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Közreműködő szervezet elérhetőségei: 1011 Budapest, Fő utca 44-50.

Projekt bemutatása:

Lenti Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című konstrukcióra. A „Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése” című projekt megvalósítására 140 238 301 Ft támogatást nyert el a tulajdonos Lenti Város Önkormányzata.

A fejlesztés fő célja az energiahatékonyságra és energiatakarékosságra fektetve a fő hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje. A hatályos jogszabályoknak megfelelő energiaracionalizálási beruházással jelentősen csökken az intézmény energiafelhasználása, és ezáltal csökkenek az energiaköltségek.

A beruházás megvalósítására közbeszerzési eljárás keretében választották ki a kivitelezőt. A nyertes lenti LE-KO Építőipari Kft. a kivitelezést szeptember elején, az épület felállványozását követően a homlokzati szigetelési munkákkal kezdte meg, amellyel párhuzamosan a zárófödém hőszigetelése is végezték.

Az 1962-ben épült és a ’70-es évek végén ’80-as évek elején bővített, gimnáziumnak és szakközépiskolának helyet adó intézmény életében a fejlesztés az elmúlt időszak legjelentősebb beruházása volt. Az épület és a homlokzati nyílászárók állapota régóta indokolta a felújítást, amely most az Európai Unió Kohéziós Alapjából elnyert támogatásnak köszönhetően megvalósulhatott.

A felújítás keretében a homlokzaton 17 cm vastagságú expandált EPS táblákat, a födémen 23 cm vastagságú EPS hőszigetelést és 2 réteg új bitumenes vastaglemez vízszigetelő réteget helyeztek el. A régi, elhasználódott, rossz szigetelésű fa nyílászárók helyett korszerű, a hatályos jogszabályoknak megfelelő 5 légkamrás műanyag profilos nyílászárókat építettek be. A hőszigetelési munkák és a nyílászárók cseréje után a teljes homlokzat új vakolatot kapott, amelynek köszönhetően egy kívülről teljesen megújult épület várja az intézmény diákjait, tanárait és dolgozóit.

A felújításnak köszönhetően az elkövetkező 5 év alatt 5058,54 GJ primer energia megtakarítás várható, ami 5 év alatt 285,25 tonnával csökkenti az ÜGH-kibocsátást.

A projekt megvalósítása során az energetikai szempontok mellett a környezeti fenntarthatóság egyéb szempontjainak figyelembe vétele is kiemelt jelentőségű volt. A felújítás során törekedve a hulladékminimalizálásra, a keletkezett hulladékok kezelését és elhelyezését is maximális figyelemmel végezte a kivitelező. A projektdokumentáció összeállításakor az újrahasznosított papír használatát részesítettük előnyben, lehetőség szerint kétoldalas nyomtatást alkalmaztunk és a projektesemények alkalmával olyan helyszíneket választottunk, amelyek környezetbarát közlekedési lehetőségekkel (kerékpár, autóbusz) elérhetőek.

Munkaterület átadó - 2015. szeptember 04.

Munkálatok - 2015. szeptember 18.

Munkálatok - 2015. október 7.

Munkálatok - 2015. október 28.

Műszaki átadás-átvétel - 2015. november 30.

Videófelvételek

Összes látogató száma: 1175388
Jelenleg 81 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 10865 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 9384 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak