lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / Keop pályázatok / Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerûsítése
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõtestületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztrljon, s adja fel aprhirdetst ingyen!
 
 
Keresend szavak:
Keress helye:
 
 
Tovbbi httrkpek...
 
 
 

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszersítése

 

Kezdezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Kezdeményezett elérhetségei: 8960 Lenti, Zrínyi u. 4.
Projekt címe: Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszersítése
Pályázati felhívás száma KEOP-5.7.0/15-2015-0044
Támogatás összege: 140 238 301,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. december 15.
Támogató Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Támogató elérhetségei: 1011 Budapest, F utca 44-50.
Közremköd szervezet Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Közremköd szervezet elérhetségei: 1011 Budapest, F utca 44-50.

Projekt bemutatása:

Lenti Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentség épületenergetikai fejlesztése” cím konstrukcióra. A „Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszersítése” cím projekt megvalósítására 140 238 301 Ft támogatást nyert el a tulajdonos Lenti Város Önkormányzata.

A fejlesztés f célja az energiahatékonyságra és energiatakarékosságra fektetve a f hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hszigetelése és a küls nyílászárók cseréje. A hatályos jogszabályoknak megfelel energiaracionalizálási beruházással jelentsen csökken az intézmény energiafelhasználása, és ezáltal csökkenek az energiaköltségek.

A beruházás megvalósítására közbeszerzési eljárás keretében választották ki a kivitelezt. A nyertes lenti LE-KO Építipari Kft. a kivitelezést szeptember elején, az épület felállványozását követen a homlokzati szigetelési munkákkal kezdte meg, amellyel párhuzamosan a zárófödém hszigetelése is végezték.

Az 1962-ben épült és a ’70-es évek végén ’80-as évek elején bvített, gimnáziumnak és szakközépiskolának helyet adó intézmény életében a fejlesztés az elmúlt idszak legjelentsebb beruházása volt. Az épület és a homlokzati nyílászárók állapota régóta indokolta a felújítást, amely most az Európai Unió Kohéziós Alapjából elnyert támogatásnak köszönheten megvalósulhatott.

A felújítás keretében a homlokzaton 17 cm vastagságú expandált EPS táblákat, a födémen 23 cm vastagságú EPS hszigetelést és 2 réteg új bitumenes vastaglemez vízszigetel réteget helyeztek el. A régi, elhasználódott, rossz szigetelés fa nyílászárók helyett korszer, a hatályos jogszabályoknak megfelel 5 légkamrás manyag profilos nyílászárókat építettek be. A hszigetelési munkák és a nyílászárók cseréje után a teljes homlokzat új vakolatot kapott, amelynek köszönheten egy kívülrl teljesen megújult épület várja az intézmény diákjait, tanárait és dolgozóit.

A felújításnak köszönheten az elkövetkez 5 év alatt 5058,54 GJ primer energia megtakarítás várható, ami 5 év alatt 285,25 tonnával csökkenti az ÜGH-kibocsátást.

A projekt megvalósítása során az energetikai szempontok mellett a környezeti fenntarthatóság egyéb szempontjainak figyelembe vétele is kiemelt jelentség volt. A felújítás során törekedve a hulladékminimalizálásra, a keletkezett hulladékok kezelését és elhelyezését is maximális figyelemmel végezte a kivitelez. A projektdokumentáció összeállításakor az újrahasznosított papír használatát részesítettük elnyben, lehetség szerint kétoldalas nyomtatást alkalmaztunk és a projektesemények alkalmával olyan helyszíneket választottunk, amelyek környezetbarát közlekedési lehetségekkel (kerékpár, autóbusz) elérhetek.

Munkaterlet tad - 2015. szeptember 04.

Munklatok - 2015. szeptember 18.

Munklatok - 2015. oktber 7.

Munklatok - 2015. oktber 28.

Mszaki tads-tvtel - 2015. november 30.

Videfelvtelek

Összes látogató száma: 603206
Jelenleg 17 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 3000 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 2656 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak