lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / Keop pályázatok / A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola épületének energetikai korszerûsítése
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokLentiszombathelyi Római katolikus fa harangláb felújításaRoma hagyományőrző és népismereti tábor: „Hosszú út miénk”Roma hagyományőrző és népismereti tábor 2019.Roma hagyományaink erősítése, megőrzése LentibenJátszóterek kialakítása LentibenKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

 

Kezdezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Kezdeményezett elérhetőségei: 8960 Lenti, Zrínyi u. 4.
Projekt címe: A lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése
Pályázati felhívás száma KEOP-5.7.0./015
Támogatás összege: 149 989 227,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. december 15.

 

Projekt bemutatása:

Lenti Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című konstrukcióra. Az „Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése” című projekt megvalósítására 149 989 227 Ft támogatást nyert el a tulajdonos Lenti Város Önkormányzata.

A fejlesztés fő célja az energiahatékonyságra és energiatakarékosságra fektetve a fő hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje. A hatályos jogszabályoknak megfelelő energiaracionalizálási beruházással jelentősen csökken az intézmény energiafelhasználása, és ezáltal csökkenek az energiaköltségek.

A beruházás megvalósítására közbeszerzési eljárás keretében választották ki a kivitelezőt. A nyertes lenti LE-KO Építőipari Kft. a kivitelezést szeptember közepén, az épület felállványozását követően a homlokzati szigetelési munkákkal kezdte meg, amellyel párhuzamosan a zárófödém hőszigetelése is megtörtént.

Az iskola a ’70-es évek végén ’80-as évek elején épült, az intézmény életében a mostani fejlesztés az eddigi legjelentősebb beruházás volt. Az épület és a homlokzati nyílászárók állapota régóta indokolta a felújítást, amely most az Európai Unió Kohéziós Alapjából elnyert támogatásnak köszönhetően megvalósult.

A felújítás keretében a homlokzati falakon 12 cm vastagságú expandált EPS táblákkal utólagos homlokzati hőszigetelés készült, a lábazatokat 12 cm vastagságú extrudált szigetelőtáblák pontonkénti ragasztott beépítésével alakították ki. A lapostető meglévő vízszigetelésére poliuretán ragasztóval 10 cm EPS hőszigetelés készült, 2 réteg bitumenes vastaglemez új vízszigetelő réteg készítésével, az attika lefedések bádogozásának, valamint a villámvédelmi rendszer le és visszaépítésével. A tetőtér és a padlástér közti vízszintes födémre, valamint a tetőtér ferde síkjain a szarufák közé 15 cm vastagságban szálas hőszigetelés került, a padlástéri határoló térdfalakat 15 cm vastagságú EPS hőszigeteléssel látták el. Az elbontott homlokzati nyílászárók helyén az újakat (ablakok és ajtók) min. 5 légkamrás, műanyag profilos nyílászáró szerkezetekkel alakították ki, több ponton záródó vasalattal A hőszigetelési munkák és a nyílászárók cseréje után a teljes homlokzat új vakolatot kap, amelynek köszönhetően egy kívülről teljesen megújult épület várja az intézmény diákjait, tanárait és dolgozóit.

A projekt megvalósítása során az energetikai szempontok mellett a környezeti fenntarthatóság egyéb szempontjainak figyelembe vétele is kiemelt jelentőséget kapott. A felújítás során törekedve a hulladékminimalizálásra, a keletkezett hulladékok kezelését és elhelyezését is maximális figyelemmel végezték. A projektdokumentáció összeállításakor az újrahasznosított papír használatát részesítették előnyben, lehetőség szerint kétoldalas nyomtatást alkalmazunk és a projektesemények alkalmával olyan helyszíneket választunk, amelyek környezetbarát közlekedési lehetőségekkel (kerékpár, autóbusz) elérhetőek.

Munkálatok - 2015. szeptember 29.

Munkálatok - 2015. október 24.

Munkálatok - 2015. november 04.

Videók

Összes látogató száma: 1191175
Jelenleg 371 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 11254 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 9485 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak