lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / Keop pályázatok / A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola épületének energetikai korszerûsítése
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõtestületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztrljon, s adja fel aprhirdetst ingyen!
 
 
Keresend szavak:
Keress helye:
 
 
Tovbbi httrkpek...
 
 
 

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Mvészeti Iskola épületének energetikai korszersítése

 

Kezdezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Kezdeményezett elérhetségei: 8960 Lenti, Zrínyi u. 4.
Projekt címe: A lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Mvészeti Iskola épületének energetikai korszersítése
Pályázati felhívás száma KEOP-5.7.0./015
Támogatás összege: 149 989 227,- Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. december 15.

 

Projekt bemutatása:

Lenti Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentség épületenergetikai fejlesztése” cím konstrukcióra. Az „Arany János Általános Iskola és Alapfokú Mvészeti Iskola épületének energetikai korszersítése” cím projekt megvalósítására 149 989 227 Ft támogatást nyert el a tulajdonos Lenti Város Önkormányzata.

A fejlesztés f célja az energiahatékonyságra és energiatakarékosságra fektetve a f hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hszigetelése és a küls nyílászárók cseréje. A hatályos jogszabályoknak megfelel energiaracionalizálási beruházással jelentsen csökken az intézmény energiafelhasználása, és ezáltal csökkenek az energiaköltségek.

A beruházás megvalósítására közbeszerzési eljárás keretében választották ki a kivitelezt. A nyertes lenti LE-KO Építipari Kft. a kivitelezést szeptember közepén, az épület felállványozását követen a homlokzati szigetelési munkákkal kezdte meg, amellyel párhuzamosan a zárófödém hszigetelése is megtörtént.

Az iskola a ’70-es évek végén ’80-as évek elején épült, az intézmény életében a mostani fejlesztés az eddigi legjelentsebb beruházás volt. Az épület és a homlokzati nyílászárók állapota régóta indokolta a felújítást, amely most az Európai Unió Kohéziós Alapjából elnyert támogatásnak köszönheten megvalósult.

A felújítás keretében a homlokzati falakon 12 cm vastagságú expandált EPS táblákkal utólagos homlokzati hszigetelés készült, a lábazatokat 12 cm vastagságú extrudált szigeteltáblák pontonkénti ragasztott beépítésével alakították ki. A lapostet meglév vízszigetelésére poliuretán ragasztóval 10 cm EPS hszigetelés készült, 2 réteg bitumenes vastaglemez új vízszigetel réteg készítésével, az attika lefedések bádogozásának, valamint a villámvédelmi rendszer le és visszaépítésével. A tettér és a padlástér közti vízszintes födémre, valamint a tettér ferde síkjain a szarufák közé 15 cm vastagságban szálas hszigetelés került, a padlástéri határoló térdfalakat 15 cm vastagságú EPS hszigeteléssel látták el. Az elbontott homlokzati nyílászárók helyén az újakat (ablakok és ajtók) min. 5 légkamrás, manyag profilos nyílászáró szerkezetekkel alakították ki, több ponton záródó vasalattal A hszigetelési munkák és a nyílászárók cseréje után a teljes homlokzat új vakolatot kap, amelynek köszönheten egy kívülrl teljesen megújult épület várja az intézmény diákjait, tanárait és dolgozóit.

A projekt megvalósítása során az energetikai szempontok mellett a környezeti fenntarthatóság egyéb szempontjainak figyelembe vétele is kiemelt jelentséget kapott. A felújítás során törekedve a hulladékminimalizálásra, a keletkezett hulladékok kezelését és elhelyezését is maximális figyelemmel végezték. A projektdokumentáció összeállításakor az újrahasznosított papír használatát részesítették elnyben, lehetség szerint kétoldalas nyomtatást alkalmazunk és a projektesemények alkalmával olyan helyszíneket választunk, amelyek környezetbarát közlekedési lehetségekkel (kerékpár, autóbusz) elérhetek.

Munklatok - 2015. november 04.

Videk

Összes látogató száma: 603079
Jelenleg 12 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 3645 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 3095 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak