lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Üvegre festett világ2014. Április 15. 23:55

“Színek, fények, érzések” címmel nyílt Bencze Irén üvegfestõ alkotásait bemutató kiállítás megnyitóját tartották kedden kora este a város könyvtárának olvasótermében, ahol Lengyák István pedagógus köszöntötte a megjelenteket és beszédében méltatta a mûvésznõ munkásságát, mutatta be életpályáját. A megnyitón közremûködött Horváth István Radnóti-díjas versmondó és Gyulavári Adrien.

A képen balról jobbra: Horváth István versmondó, Németh Józsefné a Városi Könyvtár Lenti igazgatója, Bencze Irén üvegfestõ mûvész, Lengyák István pedagógus.

- Nem vagyok mûvész, csak egy lelkes amatõr, aki szereti a szépet, csodálja a mûvészetet és tiszteli az alkotó embert. Néhány éve az üveg, a fény és színek varázslatos harmóniája vezette ecsetemet az üvegfestés felé. Autodidakta módon kezdtem festegetni. 2004-ben készítettem elsõ képemet; azóta minden elkészült kép egyre tágabbra tárja elõttem a csodák kapuját. Megragad minden, ami szép. A természet, az állatok világa, a különbözõ korok és tájak hangulata, az emberi érzések, a szakrális témák, a színpadok atmoszférája egyaránt megihletnek. Az üvegképek mellett lámpákat, órákat, egyéb használati és dísztárgyakat is szívesen festek. 2010-ben életem eddigi legmegtisztelõbb megbízatásaként megfesthettem a Nagypáli római katolikus templom ablakait és stációképeit. 2011 õszén pedig elsõ önálló kiállításomon mutathattam meg magam, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház aulájában. 2012-ben négy kiállítást rendezhettem meg: Színek az üvegen címmel a nagykanizsai Hevesi Sándor Általános Iskola Galériájában, majd a Dorottya Kórházban, Üvegpaletta címmel szintén Nagykanizsán a Dr. Mezõ Ferenc-Thúry György Gimnázium és Szakképzõ Iskola Mezõ Galériájában, s végül Adventi érintések címmel a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola Iskolagalériájában. 2013-ban az Adventi érintések címû kiállításom a Magyar Kultúra Napjáig volt látható. Az év során állandó vendége voltam a zalaegerszegi- valamint az egervári idõszakos kézmûves vásároknak (Húsvét, Advent). Nyáron került átadásra Egervár büszkesége, a felújított vár, benne a Reneszánsz Látogatóközpont, melynek fogadó terében állandóan megtalálhatóak alkotásaim, köztük a tengeri kagylóra festett medáljaim. - olvasható Bencze Irén internetes oldalán.

Az alkotó mûveit bemutató kiállítást a városi könyvtárban tekinthetik meg az érdeklõdõk

Összes látogató száma: 740262
Jelenleg 46 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6174444 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1396710 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak