lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Kiállítás a háború áldozatainak emlékére2014. Március 19. 0:08

Idén júliusban lesz kereken száz éve, hogy 1914 július 28-án Európában kitört az első világháború. Az összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át 1918 november 11-ig tartó küzdelem a korabeli gyarmat-és érdekeltségrendszer újrafelosztásáért indult. Az éveken át tartó véres pusztításnak számos Lenti környékéről besorozott katona is áldozatául esett.

Rájuk emlékezve, az ő tiszteletükre Drávecz Gyula és Kovács Zoltán fotós közös elgondolásából jött létre az a I. világháborús emlékiratokat, relikviákat és családi hagyatékokat bemutató kiállítás, melyet március 18-tól tekinthetnek meg az érdeklődő a lenti könyvtárban.

A frontról hazaküldött a nagyapja által írt képeslapokat mutatja Drávecz Gyula

A bemutatott gyűjteményben a frontról hazaküldött levelek és képeslapok, hadinaplók és fotók mellett Hegedűs Gergő és Berke András korabeli katonai felszereléseket bemutató gyűjteménye is megtekinthető.

Drávecz Gyula elmondta, ez a kiállítás első eleme egy több részből álló rendezvénysorozatnak, melynek következő állomásaként Simon Márta szervezésében április 25-én a művelődési központban egy II. világháborús konferenciára kerül sor, valamint a közeljövőben a városban található emlékmű felújítását is szeretnék elvégezni.

Összes látogató száma: 570256
Jelenleg 106 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4659318 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1133862 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak