lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Kiállítás a háború áldozatainak emlékére2014. Március 19. 0:08

Idén júliusban lesz kereken száz éve, hogy 1914 július 28-án Európában kitört az elsõ világháború. Az összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át 1918 november 11-ig tartó küzdelem a korabeli gyarmat-és érdekeltségrendszer újrafelosztásáért indult. Az éveken át tartó véres pusztításnak számos Lenti környékérõl besorozott katona is áldozatául esett.

Rájuk emlékezve, az õ tiszteletükre Drávecz Gyula és Kovács Zoltán fotós közös elgondolásából jött létre az a I. világháborús emlékiratokat, relikviákat és családi hagyatékokat bemutató kiállítás, melyet március 18-tól tekinthetnek meg az érdeklõdõ a lenti könyvtárban.

A frontról hazaküldött a nagyapja által írt képeslapokat mutatja Drávecz Gyula

A bemutatott gyûjteményben a frontról hazaküldött levelek és képeslapok, hadinaplók és fotók mellett Hegedûs Gergõ és Berke András korabeli katonai felszereléseket bemutató gyûjteménye is megtekinthetõ.

Drávecz Gyula elmondta, ez a kiállítás elsõ eleme egy több részbõl álló rendezvénysorozatnak, melynek következõ állomásaként Simon Márta szervezésében április 25-én a mûvelõdési központban egy II. világháborús konferenciára kerül sor, valamint a közeljövõben a városban található emlékmû felújítását is szeretnék elvégezni.

Összes látogató száma: 1290335
Jelenleg 211 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20609793 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6549315 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak