lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Fotókiállítás a könyvtárban2014. Február 19. 0:28

A Városi Könyvtár Lenti szervezésében került sor kedden este Babics László fotómûvész “Kaleidoszkóp” címû kiállításának megnyitójára, mely az egykoron Lentiben élt fotós legszebb mûveit mutatja be az érdeklõdõknek.

A megnyitón Németh Józsefné intézményvezetõ köszöntötte a megjelenteket, majd Kovács Zoltán fotós mutatta be a mûvész életútját és a kiállítás létrejöttének történetét.

Németh Józsefné intézményvezetõ, Kovács Zoltán fotós, Babics László fotómûvész

Babics László 1953-ban született Nagykanizsán és 1963-ban a családjával Lentibe költözött, ahol általános iskolai tanulmányait is végezte. 1976-tól Gyõrben él de mind a mai napig szívesen emlékszik vissza a Lentiben töltött évekre és örömmel tölti el a város fejlõdése. A fényképezést mint olyat családi fotók készítésével kezdte, majd késõbb szakkönyvek és folyóiratok segítségével autodidakta módon képezte tovább magát és sajátította el a fényképezés szakmai fortélyait.

Hosszú évek óta tagja a gyõri fotóklubnak és számos országos fotó, illetve dia pályázaton nyert el rangos díjakat, melynek eredményeként 2001-ban a Magyar Fotográfusok Országos Szövetségétõl átvehette a fotómûvészi címet.

Eddig huszonegy egyéni kiállítása volt, valamint a gyõri klub keretein belül több hazai és külföldi kiállításon is részt vett fényképeivel.

- A fényképezés minden területét kipróbáltam. Szeretem a változatosságot, éppen ezért fotózok embereket, állatokat, tájakat, hangulatokat. Egyik kedvenc területem a természet fotózása. Szerintem nincs csodálatosabb annál, mint amit a természet megalkotott. Szeretem a letisztult szép képeket. Nem kedvelem a múló divatokat ahol meg kell magyarázni, hogy a kép miért jó. Az a jó kép, ami ma jó, és évek múlva is jó lesz. - írja a mûvész bemutatkozásában.
A kiállítás a városi könyvtár olvasótermében tekinthetõ meg.

Összes látogató száma: 1290306
Jelenleg 246 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20609622 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6549198 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak