lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
vasbeton sze ...cnc betanito ...Épitö ipari ...Gyümölcsszed ...
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Ingyenes készpénzfelvétel - Újabb módosítások a rezsicsökkentési törvényjavaslathoz2014. Február 6. 23:44

A bankok nem alkalmazhatnak a számlaszerződésben olyan feltételt, amely napi 150 ezer forintnál kevesebb készpénzt enged kivenni a bankjegykiadó automatából (ATM-ből) - ezt a saját, bizottsági módosító indítványát is elfogadta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága, csütörtöki ülésén.

A rezsicsökkentési törvényjavaslathoz fűzött másik bizottsági módosító indítvány szerint a bankoknak lehetővé kell tennie azt is, hogy az ATM-ből az egy alkalommal felvehető összeg nagysága elérhesse 75 ezer forintot.

Ugyanehhez a törvényjavaslathoz fogadott el a bizottság, a jegyző társasház felügyeleti jogkörét részletező szabályokat.

A jegyző hatásköre a társasház működésének, a társasház szerveinek és e szervek működésének ellenőrzésére terjed ki. Ennek keretében a törvényességi felügyeletet gyakorló jegyző ellenőrzi, hogy a társasház alapító okirata, szervezeti-működési szabályzata és azok módosítása, továbbá a társasház működése, közgyűlési határozata megfelel-e a jogszabályoknak, az alapító okiratnak és szervezeti-működési szabályzatnak. Azt is ellenőrzi a jegyző, hogy a társasház működése megfelel-e a közgyűlési határozatokban foglaltaknak.
A társasház köteles tűrni azt, hogy a jegyző ellenőrizze, és ehhez a kért dokumentumokat át kell adnia.

Amennyiben a társasház jogszerű működése a közös képviselő, vagy pedig az intézőbizottság jogsértő magatartása miatt nem állítható helyre, akkor a jegyző a közös képviselőt és az intéző bizottság tagjait megbírságolhatja.

MTI

Összes látogató száma: 564763
Jelenleg 138 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4514618 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1079791 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak