lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Az egészséges életmód népszerűsítése a cél2014. Január 30. 0:34

Ez elmúlt hétvégén beköszöntött igazi télies időjárás és vele érkezett fagyos szél sem riasztotta vissza a kirándulástól mindazokat, akik vasárnap délelőtt részt vettek a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület által megtartott I. Lenti Egészségnap című rendezvény első programelemén, amely egy a város körüli utakon megtett könnyed gyalogtúrát jelentett a jelentkezőknek.

A múlt vasárnap megtartott egész napos a testmozgást, az egészséges életmódot propagáló rendezvényen a fitnesz edzések különböző formával találkozhattak a résztvevők, de az érdeklődők megismerkedhettek a thai box küzdősporttal is. Azok számára akik pedig szerettek volna többet megtudni egészségi állapotukról, külön egészségügyi szűrést is biztosítottak a szervezők.

A hideg sem riasztotta vissza a túrázókat

A közel harminc főt számláló túrázó csapat visszaérkezése után a kora délutáni órákban Horváth László polgármester megnyitójával vette kezdetét a programok sokasága. Beszédében Horváth László elmondta, hogy a város eddig is és a jövőben is támogatni fogja  az egészséges életmódot és a mozgást népszerűsítő megmozdulásokat és rendezvényeket, továbbá beszélt arról, hogy az elmúlt évek tevékenységeinek köszönthetően a közelmúltban Lenti is megkapta a Kerékpárosbarát Település kitüntető címet, amelyet ez után egy éven át viselhet a város.

Az első Lenti Egészségnap nem csak a mozgásról, hanem a kikapcsolódásról is szólt, hanem arról is, hogy az emberek kicsit mozduljanak ki a négy fal közül és közösen a családjukkal látogassanak el egy közösségi rendezvényre. Erre gondolván a szervezők a kisgyerekkel érkező családok és szülők részre külön játszósarkot alakítottak ki, ahol amíg a szülők tornáztak és részt vettek a programokban addig, ha arra igény volt a gyerekekre a szervezők felügyeltek.

Katus Attila edzésére érkeztek a legtöbben

A nap legtöbbek által várt és a legnagyobb létszámú aktív közönséget megmozgató eseménye minden bizonnyal a Katus Attila személyi edző, életmód tanácsadó, világ- és Európa–bajnok sportoló edzése volt, melynek kezdetére szinte teljesen megtelt a rendezvények helyet adó Arany János Általános Iskola és AMI tornaterme. A közel egy órás kiadós edzésprogramot követően életmód tanácsokkal látta el a résztvevőket, majd ezt követően pedig közös fotózásra invitálta az edzésen résztvevőket.

A szervezők elmondása szerint a rendezvényen közel 250 fő regisztrált résztvevő érkezett és a látogatókkal, érdeklődőkkel együtt a programra kilátogató vendégek összlétszáma megközelítette a 300 főt.

A kora esti órákban véget érő egészségnap tombolasorsolással zárult, melyen a regisztrált résztvevők számára különböző sporteszközöket, sportruházatot és kisebb ajándékokat sorsoltak ki a szervezők.

Összes látogató száma: 570257
Jelenleg 106 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4659330 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1133863 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak