lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
vasbeton sze ...cnc betanito ...Épitö ipari ...Gyümölcsszed ...
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Innovatív projekttel a foglalkoztatásért2014. Január 17. 0:27

Csütörtök délelőtt, a művelődési központban került sor a "Mesterségek Tere – Innovatív foglalkoztatási program Délnyugat-Magyarországon a munkahely-teremtés érdekében" című program zárókonferenciájára. A konferencián Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár tartott előadást a hazai munkaerő-piac és foglalkoztatás helyzetéről, elmúlt időszakban történt átalakulásairól illetve a kormány ezen területet érintő jövőbeni terveiről.

Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Az előadók közt megszólaltak a projektbe bevont célcsoport egyes tagjai akik elmondták milyen változásokat hozott életükbe a program, Kovács Károly, a "Cseszt Regélő" Nonprofit Kft. ügyvezetője a program fenntarthatóságával és továbbvitelével kapcsolatosan tartott előadást, illetve Tótiván Endre projektvezető ismertette a program eredményeit.

A projekt hosszú távú célja volt Lentiben innovatív az kezdeményezések, újszerű kísérleti foglalkoztatási projektek adaptálása és megvalósítása. Célkitűzésként szerepelt, hogy a foglalkoztatási lehetőségek feltárásával, hálózat kialakításával fenntartható szolgáltatási és foglalkoztatási modell bevezetésével a szociális gazdaságban, új munkahelyeket teremtsen a Lenti Kistérség hátrányos helyzetű, alacsony iskolai végzettségű munkanélküli és inaktív lakossága számára.

Az elsődleges célcsoportot a Lenti Kistérség leghátrányosabb helyzetű személyei alkották, akik közül 120 főt vontak be a projektbe, közülük 60 fő 7-9 hónapos OKJ szakképesítést - dísznövénykertész, erdőművelő, hulladéktelep-kezelő, lemezlakatos - adó képzési programban vett részt. A szakmai képzést 6 hónapos foglalkoztatás követte melyben 20 fő vett részt. Ez a 20 fő képezte az alapját a projekt során kifejlesztett modellnek.

A projekt másodlagos célcsoportjának tagjai a térségi munkaadók, önkormányzatok voltak, akiket befogadó munkahelyi gyakorlatok elterjesztésével és az alkalmi, időszakos munkák térségi szintű összehangolásával tettek érdekeltté a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásában.

A konzorcium vezetőjeként a „Lenti Városüzemeltető” Nonprofit Kft. biztosította a projektmenedzsmentet, képzésbe vont 60 hátrányos munkavállalót, majd 2013. májustól fokozatosan foglalkoztat 20 főt.

A konzorcium egyik partner szervezeteként a lenti Lámfalussy Sándor Szakközépiskola és Szakiskola 4 szakmában bonyolította le az OKJ szakképzéseket és a résztvevők számára informatikai és tanulástechnikai tréningeket valósított meg.

A másik konzorciumi partner a „Cseszt Regélő” Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a TÁMOP-2.6.1 kiemelt projektben akkreditált munkaerő-piaci szolgáltatások közül 25 szolgáltatás bevezetésével biztosította a célcsoport számára szükséges tevékenységeket a megkereséstől az utánkövetésig. A szolgáltatások mellett megszervezte a befogadó munkahelyi-, vállalkozás akadémia-, valamint szociális gazdaság képzést és a hozzá kapcsolódó tanácsadást. A nemzetközi együttműködés mellett a „Mesterségek Tere” modell kialakítását, illetve a minőségbiztosítási rendszer bevezetését valósította meg.

A „Mesterségek Tere” program eredményeire alapozva a térség hosszú távú célkitűzése a szak- és felnőttképzés intézményrendszerének megújítása, új szociális vállalkozások létrejöttének és működtetésének segítésével a közfoglalkoztatás és az elsődleges munkaerő-piac közötti átjárhatóság fokozása, valamint első munkahely-programok kialakítása.

Összes látogató száma: 564543
Jelenleg 121 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4507192 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1077366 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak