lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
vasbeton sze ...cnc betanito ...Épitö ipari ...Gyümölcsszed ...
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Képek Kapcsolódó hírek Hírek
Újabb összecsapás a zajdai laktanyában2013. November 21. 0:58

Több mint kétszáz állig fegyverzett katonai ruházatba öltözött ember lepte el múlt szombaton kora hajnalban a zajdai laktanya területét. Ameddig a szem ellátott fegyverek, háborús felszerelések és harcba készülő emberek sokaságával találkozhattunk a hétvégi eseményen, amely nem volt más mint a múlt hónapban nagy sikerrel megrendezett nemzetközi airsoft találkozó folytatása.

Mint azt megtudtuk az első alkalommal megtartott összejövetel egyfajta pályafelmérés volt a főszervezők részéről, mely során megismerték a terepviszonyokat, illetve a laktanya területén található lehetőségeket és így a korábbi találkozón részt vett játékosok visszajelzéseivel és észrevételeivel összevetve egy már sokkal szervezett és komolyabb találkozóra is sor kerülhetett.

A reggeli eligazítás pillanatai

Az Autumn Harvest III azaz Őszi Szüret III címet viselő második nemzetközi airsoft találkozót ez alkalommal az osztrák partnerekkel karöltve szlovéniai Celjsko Airsoft Drustvo csapata szervezte, melyre Szlovéniából, Ausztriából és Horvátországból is számos résztvevő érkezett.

Mint minden komolyabb szervezésű airsoft bevetésen itt is igyekeztek a szervezők egy olyan kerettörténetet kitalálni a kora reggeltől késő estig tartó több órás játék mögé, amely kellően sok feladatot ad a résztvevők számára, így megelőzve az játékokon esetenként fellépő üresjáratokat.
A szombati találkozón ez alkalommal 1991-be a kolumbiai Bogota városában zajló események kellős közepébe csöppentek a játékosok, kik közül egyik csapat a helyi gerilla erőkhöz csatlakozott, míg a másik csapat a képzelt történetben szereplő kormányzati erőket képviselte. A történet szerint a városban hosszú idő óta nagyon feszült a viszony a helyi gerilla harcosok és a kormányzati erők közt és egyre nehezebb fenntartani az amúgy is törékeny békét. Folyamatosan vannak kisebb konfliktusok a két fél közt és főként a várost átszelő határvonalként is funkcionáló főútvonal mentén történnek néha kisebb összecsapások. A látszólagos béke azonban csak a felszín, a gerilla csapatok háttérben a titokban működő droglaborokból finanszírozzák seregeik működését, melyet a város határában található illegális olajkutak kitermelésével szerzett pénzzel egészítenek ki, illetve ellenőrzésük alatt tartják a közelben található vasúti vonalakat és a vasútállomást is.

Akcióban a gerilla csapatok

A NATO csapatok és a helyi kormányzati rendfenntartó erők feladata a titkos droglaborok felkutatása és felszámolása továbbá a vasútállomás elfoglalása, hogy visszaszerezhessék az kontrollt a vasúti forgalom felett és elvágják a gerilla csapatok minden pénzforrását és utánpótlását.

Mint az olvasható a történet kerek és egész, igyekeztek a szervezők nagyon sok feladatot adni a játékosok részére akik a nap végén még egy komoly éjszakai összecsapáson is részt vettek, melyet a találkozó koordinátorai egy különleges meglepetéssel is kiegészítettek. Építettek ugyanis egy pánikszobát úgy, hogy az egyik legénységi épület emeletén háborús hanghatásokat közvetítőt hangszórókat és villódzó fényeket helyeztek el, amivel valódi háborús körülményeket igyekeztek teremteni. Ebben a környezetben kellett az adott szinten két csapatnak összemérnie erejét.

A több mint kétszáz résztvevő számos pozitív vélemény fogalmazott meg és már néhány nappal a találkozót követően sok hozzászólás született különböző internetes fórumokon, amelyen a játékosok elégedettségüket fejezték a szervezéssel és a helyszínnel kapcsolatosan.

A találkozót koordináló főszervező szerint jövőre a következő találkozó alkalmával egy ausztriai tévécsatorna közel fél órás összeállítást szeretne készíteni a zajdai laktanyában zajló airsoft játékokról. Terveik szerint a következő évben egy még nagyobb, félezernél is több résztvevőt számláló több napos nagyjátékot terveznek Lenti egykoron rettegett laktanyájába Zajdára így hamarosan a szomszédos országokban is megismerhetik az egykoron hazai sorkatonaság körében jól ismert mondatot: Egy hét Lenti helyrebillenti.

 

Videó az egyik játékos szemszögéből (Forrás: Youtube)

Összes látogató száma: 564613
Jelenleg 109 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4509440 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1077951 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak