lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Képek Kapcsolódó hírek Hírek
Újabb összecsapás a zajdai laktanyában2013. November 21. 0:58

Több mint kétszáz állig fegyverzett katonai ruházatba öltözött ember lepte el múlt szombaton kora hajnalban a zajdai laktanya területét. Ameddig a szem ellátott fegyverek, háborús felszerelések és harcba készülõ emberek sokaságával találkozhattunk a hétvégi eseményen, amely nem volt más mint a múlt hónapban nagy sikerrel megrendezett nemzetközi airsoft találkozó folytatása.

Mint azt megtudtuk az elsõ alkalommal megtartott összejövetel egyfajta pályafelmérés volt a fõszervezõk részérõl, mely során megismerték a terepviszonyokat, illetve a laktanya területén található lehetõségeket és így a korábbi találkozón részt vett játékosok visszajelzéseivel és észrevételeivel összevetve egy már sokkal szervezett és komolyabb találkozóra is sor kerülhetett.

A reggeli eligazítás pillanatai

Az Autumn Harvest III azaz Õszi Szüret III címet viselõ második nemzetközi airsoft találkozót ez alkalommal az osztrák partnerekkel karöltve szlovéniai Celjsko Airsoft Drustvo csapata szervezte, melyre Szlovéniából, Ausztriából és Horvátországból is számos résztvevõ érkezett.

Mint minden komolyabb szervezésû airsoft bevetésen itt is igyekeztek a szervezõk egy olyan kerettörténetet kitalálni a kora reggeltõl késõ estig tartó több órás játék mögé, amely kellõen sok feladatot ad a résztvevõk számára, így megelõzve az játékokon esetenként fellépõ üresjáratokat.
A szombati találkozón ez alkalommal 1991-be a kolumbiai Bogota városában zajló események kellõs közepébe csöppentek a játékosok, kik közül egyik csapat a helyi gerilla erõkhöz csatlakozott, míg a másik csapat a képzelt történetben szereplõ kormányzati erõket képviselte. A történet szerint a városban hosszú idõ óta nagyon feszült a viszony a helyi gerilla harcosok és a kormányzati erõk közt és egyre nehezebb fenntartani az amúgy is törékeny békét. Folyamatosan vannak kisebb konfliktusok a két fél közt és fõként a várost átszelõ határvonalként is funkcionáló fõútvonal mentén történnek néha kisebb összecsapások. A látszólagos béke azonban csak a felszín, a gerilla csapatok háttérben a titokban mûködõ droglaborokból finanszírozzák seregeik mûködését, melyet a város határában található illegális olajkutak kitermelésével szerzett pénzzel egészítenek ki, illetve ellenõrzésük alatt tartják a közelben található vasúti vonalakat és a vasútállomást is.

Akcióban a gerilla csapatok

A NATO csapatok és a helyi kormányzati rendfenntartó erõk feladata a titkos droglaborok felkutatása és felszámolása továbbá a vasútállomás elfoglalása, hogy visszaszerezhessék az kontrollt a vasúti forgalom felett és elvágják a gerilla csapatok minden pénzforrását és utánpótlását.

Mint az olvasható a történet kerek és egész, igyekeztek a szervezõk nagyon sok feladatot adni a játékosok részére akik a nap végén még egy komoly éjszakai összecsapáson is részt vettek, melyet a találkozó koordinátorai egy különleges meglepetéssel is kiegészítettek. Építettek ugyanis egy pánikszobát úgy, hogy az egyik legénységi épület emeletén háborús hanghatásokat közvetítõt hangszórókat és villódzó fényeket helyeztek el, amivel valódi háborús körülményeket igyekeztek teremteni. Ebben a környezetben kellett az adott szinten két csapatnak összemérnie erejét.

A több mint kétszáz résztvevõ számos pozitív vélemény fogalmazott meg és már néhány nappal a találkozót követõen sok hozzászólás született különbözõ internetes fórumokon, amelyen a játékosok elégedettségüket fejezték a szervezéssel és a helyszínnel kapcsolatosan.

A találkozót koordináló fõszervezõ szerint jövõre a következõ találkozó alkalmával egy ausztriai tévécsatorna közel fél órás összeállítást szeretne készíteni a zajdai laktanyában zajló airsoft játékokról. Terveik szerint a következõ évben egy még nagyobb, félezernél is több résztvevõt számláló több napos nagyjátékot terveznek Lenti egykoron rettegett laktanyájába Zajdára így hamarosan a szomszédos országokban is megismerhetik az egykoron hazai sorkatonaság körében jól ismert mondatot: Egy hét Lenti helyrebillenti.

 

Videó az egyik játékos szemszögébõl (Forrás: Youtube)

Összes látogató száma: 1334440
Jelenleg 211 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 21228853 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6803198 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak