lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Gyereknap Lentiben2013. Május 28. 1:57

Május utolsó vasárnapja minden évben gyerekzsivalytól hangos országszerte, ugyanis hazánkban 1931 óta hagyományosan ezen a napon tartják meg a Gyermeknapot, melyen kicsik és még kisebbek számára kínálnak önfeledt kikapcsolódást és végtelennek tűnő szórakozást biztosító programokat.

Az Nemzetközi Gyermeknap Törökországból ered, ahol 1920-ban tartották meg ezt az ünnepet, majd később 1954-ben az ENSZ közgyűlése javasolta, hogy minden országban tartság meg az Egyetemes Gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértéséről, valamint a gyerekek jóléte érdekében kifejtett küzdelmekről. Ekkor javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelőnek gondolnak.

Lentiben idén két alkalommal is tartottak gyermeknapi rendezvényeket, melyek közül az első múlt héten pénteken a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Lenti Tankerülete szervezésében került megrendezése. Az tankerület munkatársai már a kora délelőtti óráktól a Vörösmarty Általános Iskola területén várták a gyerekeket, ahol rendőrségi-és tűzoltó bemutatót láthattak, kipróbálhatták az íjászat mesterségét és különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt, valamint sportversenyeken mérhették össze ügyességüket.

Vasárnap a Városi Művelődési Központ bábszínházzal, népi játszótérrel, ugrálóvárral, trambulinnal, barkácsolással és arcfestéssel várta a kicsiket és nagyobbakat a városi rendezvénytéren megtartott gyereknapi rendezvényére. Az eseményhez kapcsolódóan a “Körhinta” projekt szakkörei által készített alkotásokból összeállított kiállítás megtekintésére is lehetőségük nyílt az érdeklődőknek.

Összes látogató száma: 570339
Jelenleg 117 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4660942 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1134916 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak