lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztrljon, s adja fel aprhirdetst ingyen!
 
 
Keresend szavak:
Keress helye:
 
 
Tovbbi httrkpek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Gyereknap Lentiben2013. Május 28. 1:57

Május utolsó vasárnapja minden évben gyerekzsivalytól hangos országszerte, ugyanis hazánkban 1931 óta hagyományosan ezen a napon tartják meg a Gyermeknapot, melyen kicsik és még kisebbek számára kínálnak önfeledt kikapcsolódást és végtelennek tûnõ szórakozást biztosító programokat.

Az Nemzetközi Gyermeknap Törökországból ered, ahol 1920-ban tartották meg ezt az ünnepet, majd késõbb 1954-ben az ENSZ közgyûlése javasolta, hogy minden országban tartság meg az Egyetemes Gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségérõl és egymás közti megértésérõl, valamint a gyerekek jóléte érdekében kifejtett küzdelmekrõl. Ekkor javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelõnek gondolnak.

Lentiben idén két alkalommal is tartottak gyermeknapi rendezvényeket, melyek közül az elsõ múlt héten pénteken a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Lenti Tankerülete szervezésében került megrendezése. Az tankerület munkatársai már a kora délelõtti óráktól a Vörösmarty Általános Iskola területén várták a gyerekeket, ahol rendõrségi-és tûzoltó bemutatót láthattak, kipróbálhatták az íjászat mesterségét és különbözõ kézmûves foglalkozásokon vehettek részt, valamint sportversenyeken mérhették össze ügyességüket.

Vasárnap a Városi Mûvelõdési Központ bábszínházzal, népi játszótérrel, ugrálóvárral, trambulinnal, barkácsolással és arcfestéssel várta a kicsiket és nagyobbakat a városi rendezvénytéren megtartott gyereknapi rendezvényére. Az eseményhez kapcsolódóan a “Körhinta” projekt szakkörei által készített alkotásokból összeállított kiállítás megtekintésére is lehetõségük nyílt az érdeklõdõknek.

Összes látogató száma: 608172
Jelenleg 15 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5012189 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1203747 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak