lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Másodfokú riasztás Zalában2012. December 8. 19:04

Szombatra megérkezett a havazás hazánkba. Lentiben szombaton kora délutánig esett a hó, amiben bokáig gázolhatunk, hiszen mintegy 10 cm esett már. Napközben fokozatosan erősödő keleti, majd egyre inkább északiasra forduló szél hatására sok helyen hófúvás is előfordult.
Vasárnapra a ciklon kelet felé vonul, így egyre inkább a tiszántúli tájainkat érinti a rendszer csapadékzónája. További 3–8 cm cm hó valószínű a hét utolsó napján, és az erős vagy viharos északias szél az eddig hófúvástól mentes területeken is komoly problémákat okozhat.
Mediterrán ciklon csapadékrendszere kelet felé mozdul, így az intenzív havazás a dél-dunántúli régióból kiterjed a Dél-Alföld nagyobb részére, majd vasárnapra virradóra a Tiszántúl északi és Borsod megye keleti felére. Az ország déli megyéiben (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) összességében 10-25 cm friss hó várható, a déli országhatár mentén akár 30-40 cm hullhat. Délutántól az erősebb havazás súlypontja fokozatosan tolódik a délkeleti országrész fölé. Az északkeleti szél tovább erősödik, helyenként viharossá fokozódik. A széllökések az országban jellemzően meghaladják az 50 km/h-t, de a legerősebb lökések 60-70 km/h körül várhatók. A már hóval borított tájakon a nap első felében a Dunántúl déli részén, később főként az Alföld déli részén a viharos szél jelentős hóakadályokat is emelhet. A megerősödő szél a hóval borított tájakon máshol is (Északi-középhegység térsége is) hordja majd a havat. Vasárnap délutántól, estétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás.
Hétfőn is hideg lesz, valamint gyakran erősen felhős lesz az ég, több helyen lehet havazás, hózápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke többnyire -5, -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1, -5 fok között alakul.
www.met.hu
 

Összes látogató száma: 570339
Jelenleg 120 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4660949 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1134917 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak