lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Hogyan váltsunk biztosítót?2012. November 23. 7:58

Ismét itt az év vége, október 30-al elkezdõdött a kötelezõ biztosítási kampányidõszaka, így minden év végén évfordulóját „ünneplõ” gépjármû tulajdonosnak lehetõsége van KGFB-t váltani – amely még mindig az érintettek több mint kétharmadára igaz. Ahhoz hogy új biztosítást kössünk – amely az eddigi kampányokban az esetek 95 százalékában anyagi elõnnyel járt a váltóknak/újrakötõknek -, november végéig le kell mondanunk a régi biztosításunkat és december végéig meg kell kötnünk az új szerzõdést.
 

Fontos az idõzítés
A biztosítók árait október 30-a óta ismerhetjük, és az így kapott adathalmaznak könnyû feldolgozását és összehasonlítását lehetõvé tevõ kötelezõ biztosítási kalkulátorok november harmadika óta mûködnek. Érdemes a döntést november 20. körül meghozni, ugyanis ha ekkor elküldjük a levelet a biztosítónknak, akkor biztosan megkapja a hónap végéig, illetve ezért sem szabad az utolsó pillanatra hagyni a váltást.
Idén még kötelezõ volt október utolsó napján kihirdetniük a biztosítóknak a jövõ évi kötelezõ biztosítási áraikat, amelyeket hatalmas reklámkampánnyal és még nagyobb árzuhanásokkal igyekeznek eladni a hazai autósoknak. Azonban jövõre már a biztosítók bármikor megváltoztathatják az új szerzõdõkre vonatkozó KGFB áraikat, amennyiben annak tényét két hónappal elõre bejelentik.
 

Lemondás szükséges a KGFB váltáshoz
A kampány azért is tombol novemberben, mivel az autósok 65-70 százalékának még mindig az év legvégén van a kötelezõ biztosítási évfordulója – ami azt jelenti, hogy november hónapban fel kell mondania régi kötelezõ biztosítását, és decemberben egy újat kell kötnie, egyébként nem lehetséges a biztosító váltás. Ezért ne feledjük el ezeket megtenni, hiszen a kimutatások szerint a váltók 95 százaléka talál a kampányban a jelenleginél olcsóbb KGFB-t. Érdemes megjegyezni, hogy március elseje utánra elõrehozott kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítást már nem lehet kötni, és ha van kiegyenlítetlen kötelezõs számlánk, akkor a váltás szintén nem lehetséges.

kotelezo.com
 

Összes látogató száma: 1290352
Jelenleg 225 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20609932 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6549421 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak