lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről2020. Május 13. 14:00

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet alapján 2020. május 18-tól a veszélyhelyzet fennállása alatt az engedélyköteles tevékenység – a rendeletben meghatározott kivételekkel – bejelentés alapján is gyakorolható.

A bejelentést kizárólag az alábbi elektronikus utak valamelyikén lehet benyújtani:
- ügyfélkapun,
- elektronikus űrlap útján,
- általános célú elektronikus kérelem űrlap (ePapír) szolgáltatás útján,
- valamint a bejelentes@lenti.hu email címre történő megküldéssel.
(Kérjük a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a kapcsolattartás érdekében bejelentésükön telefonos elérhetőségüket minden esetben közöljék.)

A bejelentésnek meg kell felelnie az engedélykérelemre vonatkozó jogszabályi feltételeknek. Nem kell viszont mellékelni azokat a dokumentumokat, amelyek beszerzése a veszélyhelyzetre tekintettel az ügyfélre aránytalan terhet jelent. Ezeknek a dokumentumoknak a tartalmáról az ügyfélnek a bejelentésében nyilatkoznia kell. A nyilatkozatban meg kell jelölni azokat a körülményeket is, amelyek miatt a melléklet csatolása az ügyfél számára aránytalan terhet jelent. A bejelentés illetéke vagy igazgatási szolgáltatási díja az engedélyezés, valamint a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50%-a.

A bejelentés megtételétől számított nyolc napon belül – ha az eljárás során szakhatóság közreműködése is szükséges tizenkettő napon belül – hatóságunk értesítést küld a bejelentésről, melynek közlését követően a tevékenység megkezdhető. Az így bejelentett tevékenység a végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén az engedélyre jogszabályban meghatározott hatályossági időtartam alatt végezhető.

Amennyiben a hatóság az értesítést a fenti határidőben nem küldi ki, az értesítést a határidő lejártát követő napon közöltnek kell tekinteni, amennyiben:
1. a bejelentés szerinti tevékenység a rendelet hatálya alá tartozik,
2. a bejelentést a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervnél a rendeletben meghatározott módon tették meg, és
3. a 2. pont szerinti feltételek a bejelentés megtételének automatikus elektronikus visszaigazolásával igazolhatóak.

A hatóság a bejelentés megtételét követő értesítés kiküldésére nyitva álló határidőn – nyolc illetve tizenkettő napon – belül a tevékenység végzését végzéssel megtiltja, ha:
1. a bejelentés szerinti tevékenység nem tartozik a rendelet hatálya alá,
2. az élet, a testi épség és az egészség védelmére tekintettel, vagy a tevékenység jellegére, illetve hatására figyelemmel a károkozás vagy a katasztrófák megelőzése, a közbiztonság, valamint egyéb nyomós közérdek várható, vagy közvetlen veszélye fennáll,
3. a bejelentés tárgya vagy a bejelentő nem azonosítható,
4. a bejelentés olyan mértékben hiányos, hogy abból az a) vagy a b) pont szerinti feltételek fennállására nem lehet megalapozott következtetést levonni, vagy
5. a bejelentés visszaélésszerű joggyakorlást valósít meg, vagy arra vonatkozóan megalapozott következtetést lehet levonni.
Az eljáró hatóság a tevékenységet abban az esetben is megtiltja, ha ezt a szakhatóság kezdeményezi. A tevékenységet megtiltó végzés közlését követően a hatóság az általános szabályok szerinti engedélyezési eljárást folytat le, amely során a bejelentést kérelemként kezeli.

Lenti Polgármesteri Hivatal
 

Összes látogató száma: 859294
Jelenleg 36 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6789230 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1525781 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak