lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
41 éves Lenti városa2020. Január 6. 8:59

Szombaton délután kettő órakor Dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek celebrálásával megtartott ünnepi istentisztelettel vette kezdetét az idei város napi ünnepség, amely Lenti várossá avatásának 41 éves évfordulója alkalmából került megrendezésre.
A szentmisét követően az ünnepi műsor három órakor a művelődési központ színháztermében folytatódott, ahol a Musica Antiqua Együttes műsorát követően Horváth László polgármester mondott ünnepi beszédet.

- Minden születésnap visszatekintés egy kicsit a múltra és egyúttal a jövő, az előttünk álló terveink számbavétele is ez a nap. Jelentem folytatjuk a beruházásokat, hiszen új projekteken dolgozunk a geotermikus energia felhasználásától a zöld város projekt megvalósításáig. A következő 3 milliárd forintnyi összegből pedig infrastrukturális, magas-és mélyépítési beruházások valósulnak meg az idei évben. Állami beruházásként indul a kézilabda munkacsarnok építése és megkezdődhet a Vörösmarty iskola felújítása. A kettő együtt elérheti a kétmilliárd forint összeget, ennyivel gazdagodik a következő évben Lenti. A lakossággal egyeztetve és ütemezve folytatjuk a központban és a városrészekben megkezdett csapadékvíz elvezető rendszer, út-, járda-, közmű-, és középület felújítási munkálatokat, hogy együtt fejlődhessünk a régióval és együtt fejlődhessünk az országgal. – mondta Horváth László beszédében majd hozzátette – Egy olyan dinamikusan fejlődő fürdővárost szeretnénk, amely barátságos, vonzó, tiszta, harmóniában van a természettel és tudatja a világgal milyen értékeink vannak és miért érdemes ellátogatni hozzánk Lentibe. A gyógyfürdő és a turizmus fejlesztése, illetve az arra épülő szolgáltatások olyan kiugrási lehetőséget biztosítanak a lakosság számára is, melyek munkahelyteremtéssel, beruházások vonzásával, kulturális örökség megőrzésével irányítják, vezetik a további munkálatokat. Szeretnénk, ha Lenti olyan város lenne, ahol a fiatalok úgy gondolják, hogy gyermekeik felnevelésére egy ilyen településre van szükség, amely nyugalmat, biztonságot, megélhetést és kiszámíthatóságot jelent.

A polgármesteri köszöntő után az est díszvendége, dr. Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter köszöntötte az ünnepségen megjelent vendégeket.

- Lenti régi katonaváros, ahol 1951-ben alakult meg Magyarország egyik legnevezetesebb és legfontosabb katonai szervezete. Igaz, hogy ma már nem teljesít itt katona hivatásos szolgálatot, de annak szellemisége megmaradt. Nagyon sok egykori katona telepedett le itt Lentiben és találta meg hazáját, szülőföldjét itt, ebben a térségben. Lenti büszke lehet nem csak az elért eredményeire, hanem történelmére és az innen származó híres emberekre is, akik sokat adtak a hazájuknak, városuknak. Úgy látom, hogy itt Lentiben a városuk iránt elkötelezett emberek élnek és ez rendkívül fontos. Napjainkban is beszélnünk kell mindarról, hogy mit jelent az emberek számára a nemzet és a haza. Vannak értékeink, vannak szeretteink, van hazánk melyet óvnunk és védenünk kell. Hogy milyen történelmünk volt az elődeinknek köszönhető, hogy milyen jelenünk van és milyen jövőnk lesz az elsősorban a mi dolgunk, felelősségünk és kötelességünk. Lentiben a laktanya megszűnésével nem zárulhat le az az időszak, hogy ami értékeket elődeink és őseink megteremtettek e hazának, e nemzetnek nem adhatjuk fel. Lenti szép példája a történelmi múltnak és történelmi útnak.

Mint minden évben, a városnapi rendezvény legfontosabb része az önkormányzat által alapított elismerések átadása, melyet ez alkalommal is azok számára adtak át, akik munkájukkal, építő hozzájárultak Lenti város jó hírnevének megtartásához, tevékenységükkel értéket közvetítenek és adnak át az itt élő közösség számára.

Idén Lenti Városért Díjat vehetett át Kovács Zoltán gyógypedagógus, fotós, a helyi települési értéktár bizottság elnöke, Lenti Város Közművelődéséért Díjjal ismerték el Német-Baksa Judit a városi könyvtár igazgatójának munkásságát, a Lenti Város Egészségügyéért Díjat pedig Bazsika Katalin a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet védőnőjének adományozták. Lenti Város Szociális Gondoskodásáért és Gyermekvédelméért Díj kitüntetést vehetett át Lengyel Mariann a Kolping Gondozási Központ Lenti és kistérsége intézmény élelmezésvezetője, a Lenti Város Sportjáért Díj kitüntetést ezúttal Rábel László vállalkozó, a Margaréta Presszó és Tekéző tulajdonosa kapta. A folytatásban Lenti Város Ifjúsági Sportjáért Díjjal ismerték el Szabó Júlia úszó, a Lenti Gyógyfürdő Úszó Klub válogatott versenyzőjének eddigi eredményeit, majd Lenti Város Közösségi Életéért Díjat vehetett át a 362. számú Szent Mihály Cserkészcsapat képviseletében Kalmár Imre csapatparancsnok, végül pedig a Lenti Város Gazdaságáért Díj átadásával zárult az elismerések sora, melyet idén a LAN-TEL-KER Kft. képviseletében Lantos László ügyvezető vehetett át.

Az elismerések átadását követően a kitüntetettek nevében Kovács Zoltán mondott beszédet, majd kulturális műsorral folytatódott a rendezvény, melyen a Kerka Táncegyüttes fellépését tekinthették meg vendégek, majd a rendezvény állófogadással folytatódott, ahol Vigh László országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt. Az ünnepség zárásaként a város lakóit a rendezvénytérre invitálták, ahol az önkormányzati képviselők forralt borral kínálták a látogatókat, majd a 40 éves város napi ünnepség látványos tűzijátékkal ért véget.
 

Összes látogató száma: 913922
Jelenleg 300 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 8536676 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 2117839 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak