lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Megújult a harangláb2019. Október 31. 14:50

Szerdán kora délután tartották Lentiben a hagyományos Halottak-napi megemlékezést, melynek keretében több helyszínen is koszorúzással tisztelegtek meg a múlt század háborúiban elesett hősök emlékművei előtt.

A rendezvény Lentiszombathelyen a település kultúrházában a városrészből elszármazott Déri Péter Vasvár Kerület plébánosa által celebrált szentmisével, majd pedig a helyi köztemetőben található, nemrég felújított római katolikus harangláb átadásával folytatódott.

Az ünnepségen Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket és mondott ünnepi beszédet, melyben ismertette a harangláb felújításának műszaki paramétereit is. Elmondta, város önkormányzata saját forrásból biztosított hatmillió forintot a harangláb rekonstrukciójára, mely feladatot a Németh-Fa Kft. munkatársai végeztek el. A munkálatok során az harang mechanikájának működtetéséhez szükséges elektromos ellátást biztosító légvezetéket földkábelre cserélték, teljes villamos, -és mechanikai felújítást végeztek, a tartószerkezetet javították a rossz állapotú elemeket cserélték és megerősítették. Horváth László kihangsúlyozta, a kivitelező minden feladatot annak megfelelően végzett el, hogy a műemlék jellegű harangláb az eredeti formáját és jellegzetességeit megtartva kerüljön újra összeállításra.

A polgármesteri köszöntő után Gáspár Lívia a városrész képviselője is köszöntötte a megjelenteket és arról beszélt, hogy a harangszó és a haranglábak milyen jelentőséggel bírtak és bírna mind a mai napig a magyar településeken élők számára. Elmondta, az településen 1790-ben épült az első harangláb, majd az építmény 1938-ban került a jelenlegi végleges helyére. Hozzátette, ez a harangláb a zsindelyes, nyitott szoknyás, amely az országban egyedülállónak minősül.

A program végén Déri Péter plébános áldotta meg a felújított haranglábat majd az ünnepség harangszóval zárult.

Összes látogató száma: 874626
Jelenleg 65 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6933561 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1542607 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak