lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Megújul a Mumor-Lentikápolna útszakasz2019. Augusztus 13. 12:50

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Zala megyében a 7422-es jelű út több mint 2,6 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A TOP-1.3.1-15-ZA1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Zala megyében I.” elnevezésű projekt 1,386 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósul meg. A projekt keretében több mint 2,6 kilométeren újul meg a 7422-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek, a Duna Aszfalt Kft.-nek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet már átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

A 7422-es jelű Mumor-Lentikápolna összekötő út 0+912-3+585 km szelvényei közötti szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő pályaszerkezet átdarálásával egy új cementes remix alapréteg, valamint új kötő- és kopóréteg építéséről, új padkákról, a vízelvezetési rendszer és két buszöböl felújításáról, a közvilágítás és a járdakapcsolatok korszerűsítéséről, valamint a forgalomtechnikai eszközök igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Zala megyében közel 12 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Forrás: utinform.hu

Összes látogató száma: 876643
Jelenleg 56 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6939677 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1545689 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak