lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Helyi érték piknik Szent Flóriánért2019. Július 6. 9:56

Június elején a Templom téren egy piknik keretében hívta fel a figyelmet a Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület a helyi értékekre. A „Helyi Érték Piknik Szent Flóriánért” címmel megszervezett önkéntes akcióprogramon a helyben és a térségben előállított élelmiszereket és fogyasztásuk előnyeit mutatták be kóstolóval egybekötve. Zsályás, mentás kekszet, tökmag ropogóst, helyi alapanyagokból előállított gyümölcsleveket, szörpöket kínált az érdeklődőknek az önkéntesekből álló csapat, amely termékekről számos információt is megosztottak a látogatókkal.

A rendezvényhez egy karitatív cél is kapcsolódott, a téren található templom mellett álló, 1882-ben állított Szent Flórián szobor „gardróbfrissítéséhez”, azaz felújításához lehetett adományokkal hozzájárulni.

Kovács Tünde, az Egyesület munkaszervezetének vezetője elmondta, hogy a helyi termékek, a termelők napról-napra végzett munkája ugyanúgy érték, mint az épített örökségünk vagy a hagyományaink. Fennmaradásukhoz mindkét esetben szükség van az itt élők támogatására. Előbbi esetben a messziről érkező tömegáruk helyett a maximum 40 km-es körzeten belül előállított helyi termékek választásával és így a termelők munkájának támogatásával tudunk ebben segíteni, utóbbi esetben pedig az értékek megőrzésével, felújításukhoz szükséges hozzájárulással biztosíthatjuk például egy műemlék szobor fennmaradását.

Az önkéntes akcióprogram előkészítésébe és megvalósításába több közösség is bekapcsolódott. A Lenti Mesevár Óvoda Napsugár csoportjának apróságai a kihelyezett jelzőzászlók gyümölcseit, zöldségeit színezték, a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium 7 diákjai pedig közösségi szolgálat keretében vettek részt a helyi termék kóstoló előkészítésében és az akcióprogram lebonyolításában.

A számos érdeklődőt vonzó program sikeresen zárult és 35 000 Ft adomány gyűlt össze a Szent Flórián szobor felújításának támogatására, amelyet a szervezet átadott a Szent Mihály Plébánia részére.

A program az EFOP-1.5.3-16-2017-00069 azonosító számú, „Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti járásban” című projekt támogatásával valósult meg.
 

Összes látogató száma: 858128
Jelenleg 45 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6787709 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1525089 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak