lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Dallamokat gyűjtenek2018. Szeptember 28. 23:17

Csütörtök kora délután a Városi Művelődési Központ Lenti épületében került megrendezésre a Folk Heritage címet viselő magyar-szlovén pályázati program nyitórendezvénye.

A rendezvényen elsőként ifj. Horváth Károly népzenész rövid műsorral vezette fel Horváth László polgármester köszöntőjét, aki beszédében szólt idősebb Horváth Károly néprajzkutató életútjáról és munkásságáról.

A folytatásban a projektben résztvevő magyar és szlovén partnerek mutatták be a szeptemberben indult és két éven át tartó több mint 400 ezer eurós költségvetésű programot, melynek célja a muravidéki, hetési és Kerka-vidéki hangzó és lejegyzett népzenei anyagok összegyűjtése témakörönként, gyűjtési hely szerinti csoportosításban tíz hazai és tíz szlovén településen. A tájékoztatón elhangzott, hogy a gyűjtött anyagok digitalizálása is megtörténik, majd egy a kutathatóságra vonatkozó protokoll került összeállításra.

Szintén ezen program keretén belül határon átnyúló népzenei bemutatókat, konferenciát, műhelybeszélgetéseket és népzenei táborok kerülnek megtartásra, létrejön egy Népzenei Találkozási Pont Lentiben és Beltinciben ahol a digitális válogatás letölthetik és ki is nyomtathatják az érdeklődők, továbbá egy az alsó tagozatosok számára készülő kiadvánnyal és kisfilmmel is bemutatásra kerül a program.
 

Összes látogató száma: 763711
Jelenleg 41 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6292509 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1419170 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak