lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Tovább szépül, fejlődik a város2018. Szeptember 13. 11:10

Megújuló, megszépülő parkok és közterek is részét képezik annak a pályázati projektnek, melynek kapcsán a szerdán kora este tartottak lakossági fórumot a város művelődési központjában.

A tájékoztatón elsőként Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket és ismertette a projekt részleteit. Elmondta, Lenti Város Önkormányzata 999,96 millió forintos vissza nem térintendő támogatást nyert a Területi Operatív Program keretén belül beadott „Lenti Zöld Város kialakítása” című pályázatának megvalósítására. A program részleteinek ismertetése során elhangzott, a fejlesztések során több már meglévő parkoló is megújul, a régi köztemető helyén új fedett közösségi találkozási pont és sportpályák, játszóterek kerülnek kialakításra a hozzájuk tartozó létesítménnyel, melynek feladata, hogy vizesblokkal, öltözővel, normál használatú és akadálymentesített illemhelyekkel szolgálja ki a látogatók igényeit.
A kortárs közpark kihasználatlan területein szilárd burkolatú, mozgáskorlátozottak számára is használható keresztsétányok létesülnek, megújításra kerül a növényzet, valamint új szabadtéri pihenő övezet alakul ki a városon belül.

Az ismertető során elhangzott, az új sportpályák és játszótér projektelemek közterületről és a gyógyfürdő területéről egyaránt megközelíthetőek lesznek.

A fórum folytatásában Koszorú Lajos tájépítész, Város-Teampannon Kft. cég képviseletében mutatta be a projektet, mely során elhangzott, a fejlesztés eredményeként megújulnak Lenti déli városrészeinek közterületei, valamint a városközpont összeköttetési lehetőségei. A 2020 júniusában záruló beruházásnak köszönhetően igényes, jól használható zöldterületek kerülnek kialakításra, melyek megteremtik az aktív sport és kikapcsolódás lehetőségét, segítik a település gazdasági fejlődését.

Összes látogató száma: 797274
Jelenleg 39 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6478400 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1472029 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak