lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Jubileumi kerékpáros maraton2018. Július 24. 13:02

Az idei évben Lenti városa adott otthon az immáron másfél évtizedes hagyományra visszatekintő Háromországos Pannon Maraton címet viselő sportrendezvénynek, melyre ezúttal is szép számmal érkeztek kerékpárosok hazánkból, Szlovéniából, Horvátországból és Ausztriából is.

A maraton története egy a horvátországi Muraszerdahelyen működő BK Avantura, a lendvai Kolesarski Klub Lendava és lenti Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület közt 15 évvel ezelőtt aláírt együttműködési megállapodásig nyúlik vissza, melyben leírták, hogy a három szervezet közös szervezésében minden évben felváltva rendezik meg a programot. Ennek megfelelően idén a lenti Mocorgók Egyesület feladata volt a jubileumi rendezvény lebonyolítása.

Kovács Erik a lenti egyesület elnöke a maraton kapcsán elmondta, az idén összesen 275 kerékpáros állt rajthoz az indulásnál, közülük 115-en a 120km-es hosszútávra, 136-an az 55km-es közepes távra, 24-en a családi maratonra neveztek. Hozzátette, készültek egy 40km hosszú erdei MTB maratonnal is a kategória szerelmeseinek, de szombat éjszakai heves esőzés járhatatlanná tette a terepet. Elmondta, a korábbi évek résztvételi arányait figyelembe véve nagyobb létszámmal terveztek a rendezvény kapcsán, de a napokkal előbb beharangozott esős időjárás előrejelzése sokakat elrettentett az indulástól. Szerencsére a délelőtti és kora délutáni órákban tökéletes kerékpáros idő várta a résztvevőket, akik közül mindenkinek sikerült teljesítenie a vállalt távot.

Kovács Erik elmondta, a Háromországos Pannon Maraton nem verseny, inkább egy közös nemzetközi örömkerékpározásnak lehetne nevezni, de a hagyományokat követve a legjobb eredményt elérő résztvevőket és illetve a legidősebb és legfiatalabb bringás számára ez alkalommal is elismeréseket adtak át.

A 120 km-es táv három leggyorsabb kerékpárosának járó díjat Zoran Ribic, Dominik Ketis és Blaz Marot vehették át, akik pár másodperc eltéréssel 2 óra 42 perces idővel teljesítették a távot. A legidősebb kerékpárosnak járó elismerést a Szlovéniában élő 1929-es születésű Schubert Sigi vehette át, aki az 55 km-es távot teljesítette, a legfiatalabb kerékpáros pedig a zalaegerszegi Gálos Zoltán volt, aki 5 évesen a 15 km-es távon indult.

A következő évben a szlovén partner főszervezésében Lendván kerül megrendezésre a maraton.

Összes látogató száma: 762573
Jelenleg 44 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6287786 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1417606 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak