lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Megújult az óvoda és a bölcsőde2018. Március 23. 21:43

Pénteken délután fél négykor a Lenti Napközi Otthonos Óvoda és a Lenti Bölcsőde Vörösmarty úton található központi telephelyén ünnepélyes keretek között került sor a közel 200 millió forintból felújított és korszerűsített épület átadására.

A megnyitón Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket és aki ismertette a beruházás részleteit is. Elmondta, a Széchenyi 2020 „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázat keretében megvalósult beruházás eredményeként a bölcsőde konyhájában korszerűsítették a szellőztetési rendszer és átalakították a kazánházat ahová új gázkazán került beszerelése, továbbá a bölcsőde mellé új, a szabványoknak megfelelő kerítést húztak fel, illetve új sövénysáv került kialakításra és új elemekkel bővült a játszóudvar, valamint zárt babakocsitároló épült. A fejlesztés kiegészült a bölcsőde bútorzatának részleges megújításával és a nevelőmunkához szükséges irodai eszközök beszerzésével.

A fejlesztések eredményeként az Vörösmarty úti óvodában teljesen megújultak a belső terek, akadálymentesítve lett a tornaszoba, egy mosdó és egy csoportszoba elérhetősége, továbbá a gyerekek és a szülők kényelmét szolgálandó átalakították az öltözőhelyiségeket is. Szintén a felújítási munkálatok keretében korszerűsítették az elektromos hálózatot, a bölcsődéhez hasonlóan a szabványoknak megfelelő kerítést kapott az intézmény és a gyerekek nagy örömére új játékokkal bővült a játszótér is. A nevelők és az intézményi dolgozók munkáját segítendő új irodai eszközök kerültek beszerzésre, valamint egy mosó és egy szárító géppel is bővült az eszközpark.

A Petőfi utcai telephelyen szintén ezen projekt keretében új kerítés épült és szintén új elemekkel bővült az intézmény játszótere.

A további fejlesztési terveket illetően elhangzott, hogy még idén tavasszal elbontják a külső lépcsőket és helyükre a könnyebb bejutást segítő rámpa kerül kialakításra, valamint a jelenlegi aszfaltozott játszótér térkő burkolattal kerül lefedésre.

A rendezvényen jelen volt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki szintén köszöntötte az intézmény megjelent dolgozóit, a gyerekeket és a megjelent szülőket, majd beszédek után Horváth László polgármester, dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő és Gaál Elekné óvodavezető közösen vágták át a megújult intézmény átadását jelképező szalagot.

Összes látogató száma: 715741
Jelenleg 36 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5899377 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1352231 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak