lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Foglalkoztatási paktumot írtak alá2018. Február 1. 22:02

Kedden délelőtt a Városi Könyvtár Lenti olvasótermében került megrendezésre az Innovatív foglalkoztatási együttműködés a zalaegerszegi és lenti járásokban című paktum első általános találkozójára, ahol a programban résztvevő négy konzorciumi partner – a főpályázó Lenti Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kormányhivatal, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség és a Gondoskodás Alapítvány –ünnepélyes keretek közt írta alá a 2021-ig tartó közös munkáról szóló megállapodást.

A találkozón megjelent partnereket és érdeklődőket elsőként Héder Miklós a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte, majd Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Horváth László polgármestere is röviden beszélt a paktum adta lehetőségekről és az elvégzendő feladatokról.

A program további részében Dr. Árok Krisztina a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezetője beszélt a foglalkoztatáspolitika aktuális helyzetéről, majd Remete Zsuzsanna a Hétfa Elemző Központ Kft. kutatója beszélt a foglalkoztatási stratégiáról és bemutatta az paktum akciótervét is.

A helyi foglalkoztatási paktum kereteiről, céljairól és lehetőségeiről Fekete Nóra paktummenedzser tartott előadást melyben elmondta, a projekt közvetlen célja a foglalkoztatáspolitika decentralizálása, a helyi foglalkoztatási fejlesztések megalapozása, a foglalkoztatási szint növelése és a munkanélküliség csökkentése a lenti és a zalaegerszegi járásban, együttműködésben Zalaegerszeg MJV paktumával, építve az előzmény paktumok eredményeire. A két járásban a gazdasági hátrányt a képzett munkaerő hiánya adja, ami a fejlesztések legfőbb akadálya. Munkahelyet az ipari foglalkoztatókon kívül a mezőgazdaság, a turizmus és a szociális gazdaság biztosít. Sokan járnak Zalaegerszegre vagy külföldre dolgozni. A képzett fiatalok többsége iskolái befejezése után nem tér vissza. Így a terület demográfiai mutatói elöregedő népességet, természetes fogyást, rendkívül kedvezőtlen helyzetet tükröznek.

Hozzátette, projekt elsődleges célcsoportja a térségben élő hátrányos helyzetű álláskeresők, a terület gazdasági és egyéb foglalkoztatásban érdekelt és érintett szervezetei. A 42 hónapos program időszakában megtörténik a partnerségi hálózat kialakítása, bevonásra kerül munkaerő-piaci szolgáltatásokba 196 hátrányos helyzetű álláskereső, képzésbe helyeznek 25 főt, legalább 90 fő elhelyezkedését támogatják, melyből 16 fő önfoglalkoztató válása támogatott.

A folytatásban Deák Ferenc a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának osztályvezetője ismertette a megyei kormányhivatal szerepét és feladatát a projektben, a program utolsó előadójaként pedig Kovácsné Kocsi Zsuzsanna projektmenedzser beszélt a helyi paktum hálózatos megvalósításáról és a más programokhoz való kapcsolódás lehetőségeiről.

Összes látogató száma: 707811
Jelenleg 39 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5776020 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1335500 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak