lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Város napja 20182018. Január 8. 0:06

Január hatodikán szombaton délután kettőkor Köbli Tamás plébános celebrálásával megtartott szentmisével vette kezdetét Lentiben a település várossá nyilvánításának 39. évfordulója alkalmából megrendezett város napi ünnepség.

Az ünnepi műsor az istentiszteletet követően három órakor a művelődési központ színháztermében folytatódott, melyet ez alkalommal a Szivárvány Kamarakórus műsora nyitott meg, majd Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket és mondta el ünnepi beszédét.

- Elmondhatjuk, hogy az elmúlt évek eredményei újabb erőfeszítésekre ösztönöztek bennünket és a gondos tervezés, illetve a pályázati források megtöbbszörözték lehetőségeinket. Mondhatom, ezeket sikerrel használtuk ki, hiszen mostanára már huszonöt hazai és nemzetközi projektben közel 5 milliárd forint értékű munka megkezdése és elvégzése vár ránk, melyből a város minden szegletébe, a fürdő környékére, a városközpontba, a városrészekre, köztük Lenti-hegyre is jut megvalósítandó feladat. A tavalyi előkészítés és tervezés után mondhatjuk azt, hogy 2018 a küzdelem, a szorgalom és a fejlődés éve lesz. Már az év első hónapjában megkezdődnek olyan munkálatok, mint a patyolat épületének átépítése, majd a III.-IV. háziorvosi rendelő rekonstrukciója, az új buszpályaudvar építése, a piactér területének teljes modernizálása, a lentikápolnai kultúrház felújítása. A szakemberek tavasszal befejezik a Kerka-híd újraépítését, indul a Bárszentmihályfa-Mumor települések közti út építése, és idén is folytatjuk a külterületi közutak aszfaltozását Lenti-hegyen, Bárszentmihályfán és Lentikápolnán. Idén megkezdődik a csapadékelvezető árkok szabályozása és a szennyvíztisztító telep több mint kétmilliárd forintos rekonstrukciója is, illetve már egyeztetés alatt van a geotermikus fűtési rendszer kialakításának tervdokumentációja és a Vörösmarty Általános Iskola mellett állami beruházásként épül meg régi vágyunk az új sportcsarnok – mondta Horváth László polgármester beszédében. Hozzátette, a város turisztikai fejlődése az eddigi beruházásoknak köszönthetően folyamatos és az idegenforgalom növekedéséhez kapcsolható tervek közt szerepel még a gyalogos zónák növelése, a kerékpárutak fejlesztése, bővítése és új közösségi terek létrehozása. Beszédében kitért a helyi közösségek és civil szervezetek munkájának jelentőségére, úgy fogalmazott: a civil szervezetek erősítik az itt élők társadalmi kötődését értelmes időtöltéssel úgy, hogy ezzel együtt közben a valahová tartozás érzését is nyújtják tagjaiknak.

A polgármesteri köszöntő után az est díszvendége dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lépett a pulpitushoz és mondta el köszöntőjét.

- Számomra Lenti a sikeres újrakezdés városa, egyik jelképe hiszen 1990 után a rendszerváltás következtében jónéhány település fejlődési pályája megtört és ezek közül sokan még ma sem találják a hidat a 21. századba. Itt Lentiben sikerült a laktanya megszűnését követően az idegenforgalomban megtalálni azt a kitörési pontot, amely a településnek megélhetést, hírnevet és fejlesztési lehetőséget is jelent. Erre a világszínvonalú termálfürdőre méltán lehetnek büszkék, hisz kiváló a vízminőség és nagyon sokan látogatják, akik elviszik hazánk és a város jó hírét egyaránt. A város gazdag természeti értékei pedig turistáknak, kirándulóknak és vadászoknak egyaránt sok-sok élményt nyújthat. – mondta dr. Fazekas Sándor. Beszédében kiemelte a város fejlesztési törekvéseit és terveit, melyre méltán lehet büszke Lenti városa.

A szónoklatok után a Terézvárosi Tóth Aladár zeneiskola növendékeinek előadásával folytatódott az ünnepi műsor majd, mint minden évben, ez alkalommal is az ünnepség fénypontja, a városi kitüntetések átadása következett. Az önkormányzat által alapított díjakat minden évben azon személyek vehetik át, akik munkásságukkal hozzájárultak a város jó hírnevének megtartásához, tevékenységükkel értéket közvetítettek és adtak át a települése lakói és a közösség számára. A díjakat ez alkalommal Horváth László polgármester és dr. Farkas Sándor földművelésügyi miniszter adták át.

Lenti városért díjat vehetett át a Zalaerdő Zrt. 4. sz. Lenti Erdészet fafeldolgozó üzemének képviseletében Lukács Ferenc ágazatvezető, Lenti Város Közszolgálatáért díjat kapott Molnár Mónika a Lenti Polgármesteri Hivatal köztisztviselője, Lenti Város Oktatásáért díjat vehetett át Némethné Gaál Mária a Móricz Zsigmond EGYMI nyugalmazott pedagógusa, valamint Tótiván Endre a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolájának tagintézmény-vezetője. A Lenti Város Sportjáért díjat ezúttal az Iszkiri Futóklub Egyesület képviseletében Ferincz Ágnes a klub elnöke vette át, a Lenti Város Egészségügyéért díjjal pedig Sebestyén Szabolcsot az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet Zalai Megyei Kirendeltség Lenti Mentőállomás mentőtisztjét tüntették ki. Idén is átadták a Lenti Város Szociális Gondoskodásáért és a Gyermekvédelméért elismerést, melyet ez alkalommal a Kolping Gondozási Központ Lenti és kistérsége intézményének Idősek Nappali Ellátásának vezetője, Vörös Beáta Mária vehetett át. A Lenti Város Gazdaságáért díjjal idén Pálfi István egyéni vállalkozó munkásságát ismerték el.

A díjak átadását követően a kitüntetettek nevében Tótiván Endre mondott beszédet, majd a Kerka Táncegyüttes fellépésével zárult a műsor, melyet állófogadás követett, ahol Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondott pohárköszöntőt.

A hagyományokhoz hűen az esti órákban a rendezvénytéren forraltborozással és tűzijátékkal zárult a 2018-as Város-napi ünnepség.

Összes látogató száma: 689374
Jelenleg 8 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5536157 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1284879 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak