lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Fórum a térségi pályázatokról2017. November 17. 11:56

A Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület szervezésében került sor csütörtök este az október végén megjelent LEADER helyi pályázatokat bemutató fórumra.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Lenti járás 42 települését összefogó Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület három területhez kapcsolódóan jelentetett meg pályázatokat, melyek keretében mikrovállalkozások indítása, fejlesztése, turisztikai beruházások és szolgáltatások megvalósítása, valamint helyi termék termelése, előállítása és értékesítési feltélteleinek kialakítása válik lehetővé pályázati támogatással.

A fórumon Horváth László az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Kovács Tünde munkaszervezet vezető a helyi felhívások kapcsán tartott tájékoztató melyben elmondta, jelenleg 348 865 048 Ft áll rendelkezésre Lenti térségében LEADER programok megvalósítására, amelynek 50%-át, 174 441 048 Ft-ot gazdasági célú fejlesztések megvalósítását segítő felhívások támogatási keretéhez rendeltek. Az elnyerhető támogatás összege projektenként 4,9-5 millió Ft mind a 3 felhívás esetén, a támogatás mértéke 65%, a hátrányos helyzetű településeken pedig 70%. Hozzátette, a 2014-2020-as Vidékfejlesztési Program keretében, a Helyi Akció Csoport működtetésére jogot elnyerő egyesület a térségi szereplőkkel együttműködve dolgozta ki a most megjelent felhívások alapját képező Helyi Fejlesztési Stratégiát. Ezt követően a stratégia céljaival összhangban kezdődött meg a felhívások részletes kidolgozása és a végleges felhívások összeállítása, amelyek 2017. október 31-től elérhetők a Magyar Államkincstár oldalán, ahol a pályázati felhívások mellett a kapcsolódó mellékletek is letölthetőek.

A munkaszervezet vezetője arról is tájékoztatott, hogy a gazdaságfejlesztési célú, jövedelem termelő felhívások esetében a benyújtás első dátuma 2018. január 2., amely dátumot központilag, a felhívás típusok alapján az Irányító Hatóság határozott meg. A jövő év elején induló benyújtási lehetőség oka, hogy a Vidékfejlesztési Program felhívásainak társadalmi egyeztetésére vonatkozó szabályozást a LEADER helyi felhívásokra is alkalmazni kívánja az Irányító Hatóság, így ennek megfelelően a LEADER helyi felhívások megismerésére is 60 nap áll rendelkezésre minden pályázó részére. Előadása zárásaként elmondta, a közösségi célú - nem jövedelemtermelő - felhívások elfogadása folyamatban van, a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint 2017. november végéig ezek a felhívások is megjelennek.

A fórum folytatásában Huszti Levente a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei területi felelőse tartott tájékoztatót a vidékfejlesztési program aktualitásairól és a projektek előkészítésével kapcsolatos feladatokról.

Összes látogató száma: 728577
Jelenleg 36 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6082927 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1381609 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak