lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Megújult a máhomfai ravatalozó2017. Október 30. 10:52

Lenti Város Önkormányzata és a Honismereti Egyesület közös szervezésében október 27-én a régi temetőnél található második világháborús emlékműnél tartották városunkban a hagyományos Halottak-napi megemlékezést, melyen az I. és II. világháborúban hősi halált halt honfitársainkra emlékeztek.

A pénteken délután fél háromkor kezdődött eseménynek sajnos nem kedvezett az időjárás de a hirtelen támadt zivataros idő ellenére is sikerült megtartani a rendezvényt, melyen Horváth László polgármester osztotta meg gondolatait a megjelentekkel, majd a helyi közintézmények, civil szervezetek, magánszemélyek koszorúk kihelyezésével és főhajtással rótták le tiszteletüket az háborúban elhunytak emlékműve előtt.

A halottak napi megemlékezés kapcsán délután négy órakor Máhomfa városrészben került sor az közelmúltban felújított ravatalozó átadására, melyen Szekeres Frigyesné versmondó szavalatát követően Gáspár Lívia képviselő ismertette a beruházás részleteit. Elmondta, a közel hatmillió forintos összértékű felújítás eredményeként megújult a ravatalozó tetőszerkezete, kicserélték a nyílászárókat, a padlózat új térköves burkolatot kapott, kifestették a belső helyiségeket, megújult a temetőhöz vezető útszakasz, új járdaszegély került kialakításra, valamint egy új előtetőt is készült.

Az ünnepélyes átadás folytatásában Köbli Tamás plébános áldotta meg az épületet, majd a Horváth László polgármester és Tiszai Zoltán, a kivitelezést végző Zalaroad Kft. ügyvezetője szalagátvágással adták át a megújult ravatalozót.

A halottak-napi eseménysorozat a bárszentmihályfai temetőben folytatódott, ahol délután öt órakor szentelték fel a városrészből egykoron elszármazott Kovács Jenő fémműves által helyreállított 150 éves keresztet, melyet eredeti helyén a bárhelyi temetőben állítottak fel a Farkas Ferenc településrészi képviselő és kollégái által készített új alapra.
 

Összes látogató száma: 688192
Jelenleg 13 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5532576 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1283664 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak