lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Régi idők hangulata képeken2017. Október 26. 8:36

Lenti és térségének épített örökségeit bemutató fotókiállítás nyílt kedden este a művelődési központ színháztermében. Kovács Zoltán gyógypedagógus, fotós „Népi építészeti emlékek” című kiállításán a városunk környezetében található különleges és a térség településeinek arculatát meghatározó régi építmények, lakóházak, haranglábak fotóival találkozhatnak az látogatók.

A rendezvényen Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket, beszédében rövid fotótörténeti visszatekintést követően beszélt a helyi értékek mentéséért is tevékenyen dolgozó alkotó munkásságáról, majd Kovács László osztotta meg gondolatait a megnyitó vendégeivel.

- Mindig azt mondják, hogy a világban a legújabb és a legtrendibb dolgokra kell hallgatnunk, azoknak kell örülnünk. Sokszor olyan érzelmeket akarnak ránk erőltetni, ami nem minden esetben a miénk. Ezek a pincék, ezek a hangulatok, ezek a tájak a mieink és szerintem a világ egyik legszebb helyén lakunk. Azok, akik most itt vannak és élvezik ennek a tájnak az összes előnyét és néha talán a hátrányát is, azok pontosan tudják, hogy ezt a fajta sokszínűséget, változatosság máshol megtalálják. Az egyik fotós azt mondta: nem csak távolra kell nézni, hanem nézzük meg, hogy mi van a lábunk előtt. Én úgy gondoltam, ha kicsit magam elé nézek akkor mást is láthatok, mint csak kavicsot meg füvet és akkor láttam meg ezeket a pincéket és házakat, melyek véleményem szerint a népi kultúra üzenetét hordozzák.

A november közepéig látogatható kiállítás megnyitóján közreműködött a Kerka Táncegyüttes.

A Kiállítás a „Földművelésügyi Minisztérium nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatása” című programja finanszírozásával valósult meg.

Összes látogató száma: 805613
Jelenleg 33 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6540380 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1479437 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak