lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Gerzsényi Gina kiállítása2017. Október 6. 0:22

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében került megnyitásra kedden Gerzsényi Gina kosárfonó kiállítása a városi könyvtárban. A „Múlt és jelen a kézművességben” című kiállítás megnyitóján Németh-Baksa Judit intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Kancsal Péter hagyományőrző vőfély méltatta a fiatal alkotó munkásságát és mutatta be pályafutásának szakaszait.

- A kosárfonást még nagyszüleimtől tanultam, egészen pici koromtól fogva figyeltem ahogy dolgoztak. Már pólyás babaként is a műhelyben töltöttem az időmet a fonott mózeskosarakban, majd idővel már segítettem a vessző előkészítésénél és a kosarak megmunkálásánál egyaránt. Később saját kosaraimat is elkészíthettem nagyszüleim segítségével, melyeket később szüleimnek ajándékoztam. A gimnázium elvégzése után a Hagyományok Házában folytattam tanulmányaimat, ahol 2016-ban elvégeztem a kosárfonó, a népi kismesterségek oktatója, majd egy évvel később a kosárfonó oktatói szakot is. Munkáim országszerte több kiállításon is megjelentek, többek közt Zalaegerszegen, Győrben, Bükön, Budapesten a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban és a Néprajzi múzeumban. 2013-ban az Országos Ifjúsági Népi Kézműves pályázaton harmadik helyezett lettem. Jelenleg Bázakerettyén a Pszichiátriai Otthon lakóinak tartok hetente egy alkalommal terápiás foglalkozást, emellett szívesen fogadom a meghívásokat gyerekeknek szervezett kézműves foglalkozásokra, ahol a kosárfonás mellett más érdekes technikákba is beavatom a résztvevőket – írta Gerzsényi Gina bemutatkozásában.

Az egy hónapig látogatható tárlat megnyitóján közreműködött a Kerka Táncegyüttes.

Összes látogató száma: 677702
Jelenleg 21 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5472521 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1270051 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak