lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
A szüreti időszak veszélyei2017. Szeptember 21. 15:19

A közúti közlekedésnek az őszi hónapokban speciális veszélyei vannak. Ezek alapvetően a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokra vezethető vissza. A közúti balesetek, sérülések és tragédiák megelőzése érdekében valamennyi közlekedésben résztvevőnek igazodnia kell az őszi, viszonyokhoz.

Az ősz beálltával a biztonságos közlekedést befolyásoló körülmények megváltoznak, és erre fokozottan kell figyelni a szüreti időszak beköszöntével. Sajnos ezen tényeket hajlamos az ember figyelmen kívül hagyni, mivel a szüretek alkalmával a felfokozott jókedvnek köszönhetően néha elfelejtünk a megváltozott időjárási-, látási-, útviszonyoknak megfelelően vezetni.

A hegyi pincékhez vezető utak fokozott veszélyt jelentenek a kora reggeli, illetve már a kora esti időszakban is, hiszen ilyenkor már nyálkás lehet az út. A járművezetők nem a megváltozott viszonyoknak megfelelő sebességgel vezetik járműveiket, míg az észlelhetőség hiányosságai első sorban a gyalogosok és kerékpárosok részére jelent többletkockázatot, akik a hegyről le- illetve felfele igyekeznek. Különösen jellemző ez a lakott területen kívüli útszakaszokra, ahol adott a jogszabályi lehetőség a magasabb haladási sebességre. Ebben az időszakban megnövekszik a követési távolság meg nem tartásából eredő balesetek száma.

Ebben az időszakban sok esetben előfordul, hogy egy-egy pohár elfogyasztását követően, felerősödve, ittasan vezetnek járművet, nem gondolva arra, hogy ez fokozottan balesetveszélyes tényező. Közismert, hogy a szeszesital fogyasztás hatására nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő és elhárító képe. A hatályos hazai szabályozás alapján hazánkban járművet az vezethet, akinek szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, illetve a kerékpárosoknak is közlekedésre alkalmas állapotban kell lenniük.

Lenti Rendőrkapitányság

Összes látogató száma: 676949
Jelenleg 16 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5470535 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1269252 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak