lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Őszi Fesztivál 20172017. Szeptember 19. 12:59

Több ezer látogató számára színes programokat, változatos zenei, -és kulturális fellépők sorát felvonultató műsorokat és még számos kikapcsolódási lehetőséget kínált a szeptember 15-16-án megrendezett Őszi Fesztivál.

A két napos programsorozat előestéjén a művelődési központban a zalai megyei érték címet elismerő oklevelek átadására várták a díjazottakat és az érdeklődőket, majd az esti órákban az egyre növekvő népszerűségnek örvendő Margaret Island együttes élő koncertjére került sor, melyre közel ezer rajongó és zenekedvelő gyűlt össze a rendezvénytéren felállított színpad előtt.

Másnap, szombaton délelőtt tízkor nyitotta meg kapuit a helyi termelők és kézművesek vására, ahol egészen kora estig válogathattak az árusok portékáiból a rendezvény látogatói. A fesztivál egyik évek óta népszerű eseménye a baráti társaságok, civil szervezetek és munkahelyi kollektívákból álló csapatok gasztronómiai tudásának megmérettetése, melyre ezúttal 22 csapat nevezett. A főzőverseny kora délutáni eredményhirdetésén a szakmai zsűri döntése alapján harmadik helyezett lett az Arany János Általános Iskola kollektívája, második helyen végeztek a Lenti Mentők, az idei év aranyérmet érő étkét pedig a Német-Fa Kft. csapata készítette el.

Az idei fesztiválra az erdélyi Kovászna megyéből is érkeztek vendégek, kiknek standjánál a térség jellegzetes ételeinek ízeit ismerhették meg az érdeklődők, illetve kóstolót kaphattak a helyben sütött hagyományos kürtöskalácsból és a székelykáposztából is.

Bár az időjárás előrejelzések kiadós esővel kecsegtettek erre a hétvégére, az égiek megkímélték a szervezőket és a látogatókat, így a délután kettő órakor Horváth László polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjét követően kezdődött el a késő estig tartó kulturális program.

A fellépések a helyi amatőr művészeti csoportok és szólisták részvételével megtartott gálaműsor nyitotta meg, majd a gyerekek nagy örömére az Iszkiri Gyerekzenekar lépett színpadra, hogy a kicsiknek szóló dallamokkal töltse meg a rendezvényteret.

A fellépők sorát a kilencvenes években nagy népszerűségnek örvendő, Happy Gang formációból jól ismert Cory fellépése követte, majd Teremi Trixi és Csere László lépett színpadra operett dalokból összeállított műsorával.

A kulturális programok következő fellépőjeként a Megasztár és a Dal című televíziós tehetségkutató műsorokból ismert Cserpes Laura állt színpadra, majd a Détár Enikő, Fésüs Nelli Ladinek Judit színésznők alkotta formáció Dívák Éjszakája című műsora és az este kilenckor megtartott látványos tűzijáték zárta az Őszi Fesztivál idei programjainak sorát.

Összes látogató száma: 676948
Jelenleg 17 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5470529 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1269250 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak