lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Legyőzte a Halál-völgyét2017. Július 29. 19:19

Az Amerikai Egyesült Államokban rendezett Badwater ultramaratont a világ legnehezebb megmérettetései közt tartják számon, ahol a kaliforniai Halál-völgyének nevezett sivatagban pokoli körülmények közt 48 órás szintidő alatt kell teljesíteni a 217 kilométeres távot.

Lubics Szilvia többszörös Spartathon győztes, ultrafutó július elején második magyar nőként teljesítette a nem mindennapi, embert próbáló kihívást, melynek kapcsán július 23-án a Thermal Hotel Balance**** szállodában tartott sajtótájékoztatót.

A tájékoztatón elsőként Kárpáti Zoltán szállodaigazgató fogadta a vendégeket és köszöntötte a média jelen lévő képviselőit, majd Lubics Szilvia beszélt a tengerentúli maratonon átélt élményekről, tapasztalatokról.

Elmondta, számára azért volt kiemelt fontosságú ez a verseny, mert Európában már minden nehezebb maratont teljesített és egy olyan kihívást keresett, ami az eddigi megmérettetéseken is túlmutat. Az első problémát a felkészülés jelentette, mivel a sivatagi körülményekre - ami nappal 50-60 fokos, éjjel 40 fokos hőséget jelentett és állandó forró homokos szelet jelentette – itthon nem volt lehetőség felkészülni ezért például többször szaunában végzett edzéseket.

Hozzátette, a verseny közben nem volt információja a saját helyezéséről így többször is úgy gondolta valahol a mezőny végén haladhat három fős segítői csoportjával és csak a célba érkezve látta az időeredményét, hogy a 97 induló közül – kiknek egyharmada nő volt - negyedik női befutóként szintidőn belül 36:09:12 óra alatt sikerült teljesíteni a 217 kilométeres távot.

A tájékoztatón jelen volt dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, aki beszédében méltatta Lubics Szilvia teljesítményét és elmondta, a megyegyűlés abban nyújtott támogatást, hogy a sportolónő versenyen való részvételéről felvételek készülhessenek, melyekből a jövőben egy fél órás kisfilm kerül összeállítása, melynek őszre tervezett bemutatójára a Thermal Hotel Balance**** szállodában kerül sor.

Összes látogató száma: 654304
Jelenleg 12 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5365885 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1242950 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak