lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Ebösszeírás2017. Július 27. 10:24

Tisztelt lenti ebtartók!

 

Lenti város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

2017. július 15. napja és 2017. augusztus 31. napja között eb összeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az adatlap személyesen átvehető a Lenti Polgármesteri Hivatal portáján, Lenti, Zrínyi Miklós u. 4. szám alatt, vagy letölthető a www.lenti.hu oldalról is.
A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen a Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán – Lenti, Zrínyi Miklós u. 4. fsz. 4. szám alatt, telefonon a 06-92/553-900 számon kérhető.

Az ebösszeírás 2017. augusztus 31. napjáig az alábbi módon teljesíthető:

  • a kitöltött adatlapokat Lenti Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályára – 8960 Lenti, Zrínyi Miklós u. 4. postai úton beküldve
  • Lenti Polgármesteri Hivatal portáján Lenti, Zrínyi Miklós u. 4. szám alatt leadva,
  • faxon a 06-92/553-957 fax számra beküldve,
  • a kozigazgatas@lenti.hu email címre beküldve.

Felhívom egyúttal a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy:

  • -2013. január 1-től - a hivatkozott törvény szerint - a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó minimálisan 45.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • -Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező ebeket is be kell jelenteni.
  • Az állattartó köteles a három hónapos kort elérő ebét a három hónapos kor betöltésétől számított 30 napon belül, az első oltást követően 6 hónapon belül, ezt követően évenként veszettség ellen saját költségén az állat állat-egészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvossal veszettség ellen beoltatni. Akinek kutyája érvényes oltással nem rendelkezik, kérem, hogy az ebösszeírási lap kitöltése előtt azt pótolja.
  •  2014. évi ebösszeírásban bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni.
  • Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye - az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998 (XII. 31.) kormányrendelet alapján - minimum 30.000,- Ft pénzbírság.

Tájékoztatom az ebtartókat, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény és az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998 (XII. 31.) kormányrendelet alapján, aki az állat szökésének megakadályozásáról nem, vagy nem megfelelően gondoskodott, 90.000,- Ft pénzbírsággal sújtható, valamint a közterületen befogott állat elszállításának, és tartásának költségeit meg kell térítenie.

Lenti, 2017. július 10.

dr. Csizmazia Bernadett
jegyző megbízásából:


Hegedüsné Muk Andrea sk.
közigazgatási osztályvezető

Nyomtatvány letöltéshez kattintson ide!

Összes látogató száma: 683543
Jelenleg 28 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5502957 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1277614 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak