lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Hazánkban csak néhány száz eszközt fertõzött meg a vírus2017. Május 17. 10:23

Mindössze néhány száz eszközt fertõzött meg a WannaCry zsarolóvírus Magyarországon, mintegy 45 állami szervezetet ért támadás, de ezek, egy-két kivételtõl eltekintve, nem jártak sikerrel - közölte az állami és önkormányzati szervek informatikai rendszereinek biztonságáért felelõs Kormányzati Eseménykezelõ Központ az MTI megkeresésére.

Az intézet arról is tájékoztatott, hogy további nagyszámú fertõzésre nem számít a közeljövõben, egészen addig, amíg a támadók a zsarolóvírus forráskódján nem változtatnak.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) folyamatosan nyomon követi az eseményeket, fogadja a támadásról a bejelentéseket, honlapján rendszeresen frissíti az információkat és az ügyfélköre részére technikai tanácsadást is nyújt - írták.

Hozzátették: a tikosítással elérhetetlenné tett file-ok visszaállításában nem tudnak segíteni, mivel erre nincs ismert módszer, így csak a biztonsági mentések segítségével lehet visszaállítani az adatokat.

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentõ Zrt. MTI-hez eljuttatott közleményében a zsarolóvírus elleni küzdelemben a megelõzésre hívta fel a figyelmet, mivel a társaság szerint ez a leghatékonyabb módszer. Többek között ehhez nyújt segítséget a holland nemzeti rendõrség, az Europol, az Intel Security és a Kaspersky Lab együttmûködésével tavaly létrehozott a NoMoreRansom.org weboldal, ahol a megelõzéshez hasznos információkat és a már megfejtett algoritmusú kártevõk által okozott károk enyhítésére alkalmas megoldásokat gyûjtötték össze a szakértõk - közölte a cég.

A Black CERT Biztonsági Központ a megelõzés érdekében egyebek között rendszeres biztonsági mentést javasol, minden nap végén online, valamint legalább heti egy offline mentést. Mindemellett fontos az operációs rendszerek folyamatos frissítése, ami nélkül internetezni legalább akkora felelõtlenség, mint viharos idõben mentõmellény nélkül vízre szállni - fogalmazott az intézet.

Az ESET és a szintén IT-biztonsággal foglalkozó Sicontact Kft. közös közleményében egyéb megelõzõ lehetõségként említi, hogy a felhasználók ne nyissák meg az ismeretlen feladótól érkezett e-mailekben a mellékletet, fõleg, ha ez tömörített állomány. Ha valaki mégis megnyitja, akkor ellenõrizze, hogy valóban valós tartalom érkezett, ami történhet akár a feladó ellenõrzésével is - hangsúlyozták.

A Kaspersky Lab védelmi rendszerei legalább 45 ezer fertõzést észleltek 74 országban, többségüket Oroszországban - közölte a globális kiberbiztonsági vállalat kedden. A zsarolóprogram a Microsoft sebezhetõségét kihasználva fertõzte meg az áldozatokat. A Kaspersky Lab szakértõi jelenleg próbálják meghatározni, hogy lehetséges-e a támadásban rögzített adatok visszafejtése, annak érdekében, hogy a lehetõ leghamarabb megírják a dekódoló programokat. A cég is a Microsoft hivatalos kiegészítésének a telepítését javasolja a további fertõzések megelõzésére.

MTI

Összes látogató száma: 654566
Jelenleg 40 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5369422 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1243434 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak