lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
vasbeton sze ...cnc betanito ...Épitö ipari ...Gyümölcsszed ...
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Előadás a tánc világnapján2017. Április 29. 14:18

A Táncművészet Világnapja alkalmából április 25-én este Városi Könyvtár Lenti olvasótermében került sor Kiss Norbert koreográfus, művészeti vezető „Amíg táncolok élek, amíg élek táncolok” című előadására.

A tánc művészetének ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre, időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták.

A Nemzetközi táncnap céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése az általános felfogásban, és hogy arra ösztönözzék a kormányokat, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemig.
Kiss Norbert elődásában beszélt az ünnep kialakulásáról és arról, hogy a tánc népzenével, népi játékokkal, vallással és hagyományokkal való szoros kapcsolatáról. Az est során szó esett a magyar folklór jelentőségéről és a Gyöngyösbokréta mozgalom történetéről, hatásairól.

Az elődást a Kerka Táncegyüttes györgyfalvi, széki, nyárádselyei, tyukodi, dél-alföldi, kalocsai és sárközi táncokat bemutató előadása színesítette.

forrás: lentikonytar.hu

Összes látogató száma: 564543
Jelenleg 122 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4507222 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1077371 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak