lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Múltõrzõ értékeink2017. Március 13. 12:59

Két helyi iskola összesen kilenc csapata vett részt azon a Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület által „Múltõrzõ értékeink” címmel meghirdetett három fordulós vetélkedõn, melynek záró fordulóját március elején tartották a város könyvtárának olvasótermében.

Kovács Tünde munkaszervezet vezetõ elmondta, a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Lámfalussy Sándor Szakképzõ Iskola diákjai az elsõ két fordulót levelezõs formában valósították meg, az utolsó megmérettetésen pedig személyesen vettek részt, hogy a zsûri elõtt számot adjanak a helyi értékekkel kapcsolatos tudásukról.

- A diákok az elsõ két fordulóban a hungarikumokkal, helyi értéktárak feladataival ismerkedtek és kaptak Lenti történetével, meghatározó épületeivel kapcsolatos érdekes feladványokat is. Így többek között a Szent Mihály plébániatemplom színes, ólombetétes ablakainak adományozóit is megismerhették és készíthettek akár egy szelfit is a „haza bölcsének” emléktáblájával. A vetélkedõ sikeres zárásával megvalósul a nemzeti értékekre való figyelemfelhívás, az értéktárak és eredményeik megismertetése, az új generációk tudásának bõvítése a nemzeti értékek, hungarikumok területén, valamint a helyi értékekkel kapcsolatos információk átadása. A „Múltõrzõ értékek Lentiben” címû pályázatunk célja, hogy a Lenti Települési Értéktár Bizottság munkáját segítve, az eddig elvégzett munka eredményeire alapozva a helyi Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium diákjainak bevonásával új értékek gyûjtésével bõvítsük a város feltárt, dokumentált értékeinek számát. Közvetlen célunk elsõsorban a városképet egykor meghatározó és jelenleg is meglévõ épületek, építmények felkutatása, beazonosítása és ehhez kapcsolódó dokumentumok, információk összegyûjtése. Emellett célunk a régi mesterségek fennmaradt emlékeinek, valamint a város kulturális örökségéhez tartozó szellemi és tárgyi javak -különösen az irodalom, a népmûvészet és népi kézmûvesség, néprajz, filmmûvészet területén - felkutatása, összegyûjtése és megismerése is. Az értékgyûjtés során tehát elsõsorban az épített környezet, az ipari és mûszaki megoldások, a kulturális örökség és a természeti környezet területén tervezzük olyan új értékek felkutatását és dokumentálását, amelyek a város múltjához kapcsolódnak és meghatározóak voltak fejlõdésében. A célok megvalósítása érdekében több, egymásra épülõ programelemet valósítunk meg a vetélkedõn kívül – tájékoztatott Kovács Tünde.

Hozzátette, az Értékõrzõ Klubot a gimnázium diákjai alkotják, akik mentorok segítségével végeznek értékgyûjtést Lentihez kapcsolódóan, az összegyûjtött értékeket digitalizálják és ezek a Digitális Értéktárban, illetve egy-egy kiállításon a két középiskolában és a lakosság számára is bemutatásra kerülnek.

Az utolsó fordulóban elért eredmények alapján harmadik helyen végzett a ZSZC Lámfalussy Sándor Szakképzõ Iskola SZAKKEROK fantázianevû csapata, második lett a Gönczi Ferenc Gimnázium és SZG KAKAÓPAJTIK nevû csapata, elsõ helyen pedig a ZSZC Lámfalussy Sándor Szakképzõ Iskola ZÛRÖS SRÁCOK néven regisztrált csapata végzett.

Összes látogató száma: 654571
Jelenleg 44 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5369514 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1243442 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak