lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Múltőrző értékeink2017. Március 13. 12:59

Két helyi iskola összesen kilenc csapata vett részt azon a Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület által „Múltőrző értékeink” címmel meghirdetett három fordulós vetélkedőn, melynek záró fordulóját március elején tartották a város könyvtárának olvasótermében.

Kovács Tünde munkaszervezet vezető elmondta, a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola diákjai az első két fordulót levelezős formában valósították meg, az utolsó megmérettetésen pedig személyesen vettek részt, hogy a zsűri előtt számot adjanak a helyi értékekkel kapcsolatos tudásukról.

- A diákok az első két fordulóban a hungarikumokkal, helyi értéktárak feladataival ismerkedtek és kaptak Lenti történetével, meghatározó épületeivel kapcsolatos érdekes feladványokat is. Így többek között a Szent Mihály plébániatemplom színes, ólombetétes ablakainak adományozóit is megismerhették és készíthettek akár egy szelfit is a „haza bölcsének” emléktáblájával. A vetélkedő sikeres zárásával megvalósul a nemzeti értékekre való figyelemfelhívás, az értéktárak és eredményeik megismertetése, az új generációk tudásának bővítése a nemzeti értékek, hungarikumok területén, valamint a helyi értékekkel kapcsolatos információk átadása. A „Múltőrző értékek Lentiben” című pályázatunk célja, hogy a Lenti Települési Értéktár Bizottság munkáját segítve, az eddig elvégzett munka eredményeire alapozva a helyi Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium diákjainak bevonásával új értékek gyűjtésével bővítsük a város feltárt, dokumentált értékeinek számát. Közvetlen célunk elsősorban a városképet egykor meghatározó és jelenleg is meglévő épületek, építmények felkutatása, beazonosítása és ehhez kapcsolódó dokumentumok, információk összegyűjtése. Emellett célunk a régi mesterségek fennmaradt emlékeinek, valamint a város kulturális örökségéhez tartozó szellemi és tárgyi javak -különösen az irodalom, a népművészet és népi kézművesség, néprajz, filmművészet területén - felkutatása, összegyűjtése és megismerése is. Az értékgyűjtés során tehát elsősorban az épített környezet, az ipari és műszaki megoldások, a kulturális örökség és a természeti környezet területén tervezzük olyan új értékek felkutatását és dokumentálását, amelyek a város múltjához kapcsolódnak és meghatározóak voltak fejlődésében. A célok megvalósítása érdekében több, egymásra épülő programelemet valósítunk meg a vetélkedőn kívül – tájékoztatott Kovács Tünde.

Hozzátette, az Értékőrző Klubot a gimnázium diákjai alkotják, akik mentorok segítségével végeznek értékgyűjtést Lentihez kapcsolódóan, az összegyűjtött értékeket digitalizálják és ezek a Digitális Értéktárban, illetve egy-egy kiállításon a két középiskolában és a lakosság számára is bemutatásra kerülnek.

Az utolsó fordulóban elért eredmények alapján harmadik helyen végzett a ZSZC Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola SZAKKEROK fantázianevű csapata, második lett a Gönczi Ferenc Gimnázium és SZG KAKAÓPAJTIK nevű csapata, első helyen pedig a ZSZC Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola ZŰRÖS SRÁCOK néven regisztrált csapata végzett.

Összes látogató száma: 570338
Jelenleg 122 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4660904 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1134908 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak